Annonce
Rejser

Nordtyskland: Golf og wellness i smukke omgivelser

Golfresidenz ligger få kilometer fra eksklusive Timmendorfer Strand i smukke og rolige omgivelser. Og så er prisen på en overnatning noget lavere end nede ved stranden. Foto: Nils Bergmann
Golfresidenz nær Timmendorfer Strand er et hit blandt danskere, som ikke nødvendigvis kommer for at spille golf. Set over et helt år er 40 procent af alle overnattende gæster danskere.

Om rejsen

Rejser var inviteret af Nordicgolfers.com og Golfresidenz Golf- & Wellnessresort Timmendorfer Strand.

Ad smallere og smallere snoede veje omgivet af marker og skov når vi endelig frem til det trestjernede Golfresidenz Golf- & Wellnessresort Timmendorfer Strand, som ligger blot halvanden kilometer fra Østersøen og tæt på det eksklusive feriested Timmendorfer Strand. Et resort, som bliver ved med at vokse og i år kan tage imod cirka 160 overnattende gæster på én gang fordelt i en hel del bygninger i gåafstand til den stråtækte hovedbygning med fem værelser, reception, restaurant og golfshop.

Bygningen er omgivet af et parklignende område, der støder ned til en sø. Ren idyl og - trods navnet med ”golf” inkluderet - også attraktivt for ikke-golfere. Mange kommer i golfsæsonen for at spille og vender så tilbage i vintermånederne uden køller bare for at nyde omgivelserne, roen og wellness-faciliteterne, som også inkluderer behandlinger. På årsbasis er 40 procent af de overnattende gæster danskere, og i maj og september er det hele 80 procent.

Der er syv værelseskategorier at vælge imellem - den største har plads til seks overnattende.

Annonce

Lejlighed 83

Lejlighed 83 ligger i en toetagers hvid ejendom i spansk byggestil og tre minutters gang fra hovedbygningen. Ad hovedøren træder man ind i en overraskende stor, lys entré med skab, sikkerhedsboks og endda en siddeplads. Ret frem ligger toilettet og til højre et køkken-alrum på cirka 28 kvadratmeter. Stort nok til, at det solide, mørke plankebord med fire læderbetrukne sorte stole på ingen måde dominerer rummet, der er udsmykket med gamle sort-hvide fotos i plakatstørrelse af golfspillere i forskellige situationer.

Restaurant Windfang har åben fra tidlig morgen til sen aften. Køkkenet er en blanding af tyske klassikere og noget mere internationalt. På resortet findes også en italiensk restaurant, som er åben fem af ugens dage. Foto: Stephan Patzsch

Køkkenet er fuldt udstyret inklusive opvaskemaskine og masser af bordplads, så hele familien kan deltage i madlavningen. Gulvet består som i resten af lejligheden af store, lyse polerede sandstensfliser.

Annonce

Soveværelset

Soveværelset er overvældende i sin størrelse. Jeg målte det til cirka 33 kvadratmeter. Ud over dobbeltsengen med virkelig gode madrasser er der en sort lædersofa, som kan slås ud til to sovepladser, sofabord og skrivebord med stol. Desuden en stor kamin, som dog viser sig kun at være til pynt.

Med al den plads virker det grotesk, at badeværelset er så lille, som tilfældet er. Et par kvadratmeter taget fra entréen eller soveværelset havde gjort det muligt at lave en lækker brusekabine. Nu tager man i stedet bad i en af de kabiner, som kan sættes op i et hjørne i ethvert badeværelse, og som er så lille, at selv en slank person ikke kan undgå fra tid til anden at støde til grebet, der regulerer vandmængde og temperatur. Ærgerligt, når alt andet er gennemført lækkert.

Fra soveværelset er der adgang til en stor terrasse og have med plæne, buske og træer. Her er både bord, stole og liggestole, og faktisk minder det om et privat hjem.

Annonce

Restaurant

Hvis man har ophold med forplejning, indtages morgenmaden - lækker med buffet med stort udvalg - i Restaurant Windfang i hovedbygningen. Her kan man også få frokost og aftensmad til rimelige priser.

Resortet tilbyder syv forskellige værelseskategorier. Her superior, som dog på ingen måde ligner det i artiklen beskrevne. Foto: Stephan Patzsch

Den italienske restaurant Trattoria del Campo ligger lidt væk fra hovedbygningen mellem bygninger med værelser og lejligheder. Lukket mandag og tirsdag. Ligeledes meget rimelige priser. Også muligt at købe takeaway. Ved siden af ligger Hollywood Bar, som også er lukket mandag-tirsdag.

Annonce

Priser

Resortet er i år gået over til ”flydende” priser, så de udelukkende styres af efterspørgslen. Men priser fra 2020 kan give et fingerpeg om prisniveauet: Standardværelse (dobbelt) på 18 kvadratmeter: fra 55 euro (413 kroner). Morgenmad: 98 kroner pr. person. I højsæsonen fra 115 euro (863 kroner) på hverdage og 1013 kroner i weekender.

Premium (to personer) i september: 169 euro (1268 kroner). I slutningen af oktober: 89 euro (668 kroner) på hverdage og 818 kroner i weekender.

Blandt andre Nordicgolfers.com sælger pakker, hvor golf er inkluderet i opholdet.

Overnatning foretaget 13.-15. september 2020.

Golfresidenz

Golfanlage Seeschlösschen Timmendorfer Strand

Am Golfplatz 3

23669 Timmendorfer Strand

Tyskland

www.hotel-golfresidenz.de

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce