Annonce
Jelling

Northside-festivalen skrotter kødet: Læs, om Charlie i Jelling også hopper på den bæredygtige musik-bølge

Anders Døhr og Mikkel Emil Skjerning Pedersen fik her i 2013 en festivalburger, og det kan de stadig, når der næste år er Jelling Musikfestival. Arkivfoto: Torben Glyum
Fra næste år er det slut med at få serveret kød på den aarhusianske festival Northside. Jelling Musikfestival har også stor fokus på bæredygtighed, men festivalburgeren med oksekød består.

Jelling: Vælger man at tage på den aarhusianske festival Northside næste sommer, skal man ikke forvente at få serveret en burger med kylling, oksekød eller bacon. Festivalen har nemlig netop meldt ud, at den fra næste år kun vil servere 100 procent plantebaseret mad.

Udmeldingen har fået mange festivalgæster til at reagere, og også hos Jelling Musikfestival har man bemærket Northsides udmelding.

- Jeg synes, at det er spændende, at Northside har taget den beslutning, at de kun serverer plantebaseret mad fra nu af. Jeg synes selvfølgelig også, at vi alle skal tage et ansvar for at være mere bæredygtige, og det har Northside valgt at gøre på deres måde. Alle festivaler er jo forskellige og jeg har respekt for deres beslutning, siger festivaldirektør Lars "Charlie" Mortensen.

Annonce

Jelling går også bæredygtigt

Det er ikke kun Northside, som tænker i grønne og bæredygtige tanker.

Ifølge Lars "Charlie" Mortensen har man på Jelling Musikfestival lagt en strategi, om at gøre festivalen mere bæredygtig over den næste årrække.

- På Jelling Musikfestival har vi stor fokus på bæredygtighed, og vi vil naturligvis være med, hvor det giver mening for os og vores publikum, men at alle produkter skal være vegetariske, er ikke lige om hjørnet. På festivalen vil man fortsat kunne spise en festivalburger, som vi kender den. Men det betyder jo ikke, at vi ikke godt kan være ”bæredygtige” på andre områder, hvor det ligger lige til højrebenet, og som giver mening for de fleste, siger Lars "Charlie" Mortensen.

Lige nu serverer vi stadig kød på festivalen, men om vi også gør det om fem eller 10 år, det ved jeg simpelthen ikke. Vi har madboder med vegetariske retter, så vi tænker jo også i de baner.

Lars "Charlie" Mortensen, festivalleder

Festivalens bæredygtige tiltag betyder blandt andet, at der er stor fokus på at undgå madspild, og derfor går næsten ingen mad til spilde.

- For at forhindre madspild laver vi fællesspisninger i Gormshallen, hvor menuen er den mad, som er i overskud, når festivalen slutter. Byens borgere betaler så et mindre beløb for at spise eller erhverve sig det overskydende mad, og det beløb der indsamles her, uddeler vi så til varmestuerne i Vejle. Det forhindrer madspild, og der doneres til velgørenhed, siger Lars "Charlie" Mortensen.

Ud over madspild er festivalens indsatsområder, når det gælder bæredygtighed, også transport og affaldshåndtering.

Annonce

Usikkert, hvad fremtiden bringer

Lars "Charlie" Mortensen ved, at Jelling Musikfestival i fremtiden vil være mere bæredygtig, men om der en dag kommer til kun at være plantebaseret mad i festivalens boder, kan Lars "Charlie" Mortensen ikke svare på.

- Lige nu serverer vi stadig kød på festivalen, men om vi også gør det om fem eller 10 år, det ved jeg simpelthen ikke. Vi har madboder med vegetariske retter, så vi tænker jo også i de baner, siger han.

Selvom Jelling Musikfestival går i mere bæredygtige retninger, lægger Lars "Charlie" Mortensen også vægt på, at det bliver gjort i et roligt tempo.

Jelling Musikfestival kommer ikke til kun at servere plantebaseret mad. Modsat Northside vil der stadig være kød på menuen i festivalens boder. Arkivfoto: Mads Hansen

- Bæredygtighed vægter højt for os, men vi gør det på vores måde og i vores eget tempo. Northside har valgt at gøre det på deres måde, og det er rigtig fint for os. Det er jo op til den enkelte festival, hvordan man griber det an. Hvilke veje vi på Jelling Musikfestival ender med at gå, afhænger også af vores publikum, da det jo er dem, der langt hen ad vejen former festivalen. Men som det ser ud nu, lever festivalburgere i bedste velgående på Jelling Musikfestival, siger festivallederen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Jelling

Sandvad i chok: Potentielt kriminelle på Center Sandvad er flyttet ind i al hemmelighed - borgmesteren er rystet

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Annonce