Annonce
Erhverv

Norwegian sælger sig selv billigt for at hente kapital

Investorerne forlader i en lind strøm Norwegian-aktien mandag, efter at selskabet har sat tegningskursen på en større mængde nye aktier til omkring en tredjedel af de eksisterende aktiers kurs. (arkivfoto)

Et overraskende lavt prisskilt fra Norwegian i forbindelse med en aktieemission får kursen til at rasle ned.

Det norske lavprisselskab Norwegian har mandag tabt flyvehøjde på aktiemarkedet, efter at det overraskede sine aktionærer negativt ved at sætte nye aktier til salg til spotpris.

Norwegian skal på jagt efter ny kapital for at holde sig flyvende, og det skal ske gennem en aktieemission - altså en udvidelse af mængden af aktier.

Her har Norwegian-ledelsen mandag sat tegningskursen, der er prisen på de nye aktier, til 33 norske kroner.

Det kommer som en overraskelse for de investorer, der aftenen før har handlet aktien til mellem 97 og 141 norske kroner, skriver det norske erhvervsmedie E24.

Tilbudsprisen på nye Norwegian-aktier har fået prisen på de eksisterende aktier til at dykke - klokken 13.45 mandag havde den tabt 11 procent.

Med sin kommende udvidelse af aktier vil Norwegian ifølge E24 øge antallet af aktier med 90,87 millioner. I dag er der omkring 45 millioner aktier i selskabet.

Da emissionen blev annonceret, blev det kendt, at milliardæren John Frederiksen og DNB Markets og Danske Bank garanterede for 2,4 milliarder af den.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce