Annonce
Vejle

NPV er åben for dialog om Posthusgrunden: Venter med erstatningskravene

Det er mere end to år siden, NPV's direktør Jens Schaumann (i midten) gæstede Vejle Amts Folkeblad for at fortælle om byggeprojektet ved Gammelhavn midt i Vejle. Projektet er endnu ikke realiseret, og nu vil et byrådsflertal starte lokalplanprocessen forfra. Direktøren håber dog, at en dialog med kritikerne kan gøre, at parterne kan nå frem til en løsning, alle er tilfredse med. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Direktøren for NPV kalder det grotesk, at lokalplanen for Posthusgrunden reelt er faldet. Men han går gerne i dialog med kritikerne i Vejle Byråd for at finde en løsning.

Vejle: Den administrerende direktør for udviklingsselskabet NPV, Jens Schaumann, kalder det beklageligt, at et snævert byrådsflertal i Vejle ikke længere står ved den lokalplan for Posthusgrunden midt i Vejle, et flertal vedtog for snart tre år siden.

- Det er grotesk, at vi kan lande i en situation, hvor vi sidder uden en lokalplan. Det er ikke noget, jeg har prøvet før i de 30 år, jeg har været i branchen. Det virker besynderligt, at Vejle Kommune på grund af en fejl hos Planklagenævnet siger, at nu ophæver vi lokalplanen. Men det var en tæt afgørelse, og nu sidder den anden del af byrådet og siger, at det ikke er det, de ønsker, siger Jens Schaumann.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) lægger efter onsdagens beslutning op til at samle flertallet til et møde sammen med NPV med det formål at finde en løsning, alle parter kan leve med.

Annonce
Vi ønsker ikke at grave grøfter, men at bygge, og vi vil gerne tage dialogen med kritikerne af vores projekt med det formål at nå frem til noget, der kan stille alle tilfredse.

Jens Schaumann, administrerede direktør, NPV

Mangler en forklaring

Den invitation tager Jens Schaumann gerne imod.

- Jeg forventer, at vi nu kan komme i dialog om, hvad kommunen vil. Det har vi ikke fået en forklaring på. Vi har allerede modificeret projektet og skåret kraftigt i butiksarealet for at imødegå en del af den rejste kritik. Vi har altid haft et tæt og godt samarbejde med Vejle Kommune, og det forventer jeg ikke, at man ser bort fra med et pennestrøg, siger NPV's direktør og tilføjer:

- Vil de blot have en grøn park på arealet, er det vanskeligt at se vores part i det. Men vi går gerne i dialog med kritikerne og har en udstrakt vilje til at nå en løsning, der kan tilfredsstille alle parter.

Han kalder det oplagt, at NPV nu selv anmoder Planklagenævnet om at genoptage sagen, da nævnet har underkendt et kommuneplantillæg, der var overhalet af en siden vedtaget kommuneplan.

- Det er muligt, at vi gør det, og nærliggende, hvis ikke vi kommer ud af stedet, siger direktøren.

I alles interesse

Via selskabets advokat har NPV for få dage siden advaret kommunen om et erstatningskrav på 26,5 millioner kroner, hvis Vejle Byråd ender med at forkaste den eksisterende lokalplan.

Men på trods af onsdagens politiske beslutning er Jens Schaumann ikke der, hvor han nu sætter advokaten i gang med at gøre kravet gældende.

- Hvis vi ender op med at føle, at vi er blevet uretfærdig behandlet, vil vi forbeholde os retten til at tage retlige skridt. Men det er ikke der, vi starter. Vi begynder med at sætte os til bordet og finder ud af, om der er muligheder for at lave justeringer, som gør, at vi kan komme tilbage på sporet. Fremfor at skulle hele møllen igennem igen.

- Det synes jeg, vi skal få afdækket. Det er vores interesse, og jeg mener dybest set også, at det er i kommunens interesse, siger Jens Schaumann.

Kan få flere investorer med

For kritikerne er det blandt andet vigtigt at holde Sønderbrogade åben for trafik. Er I klar til at opgive lukningen af vejen?

- Jeg synes ikke, det vil være klogt at foregribe tingenes gang og sidde her i en bil på Fyn og komme med bud på, hvad der kan ændres og ikke kan ændres. Vi skal have at vide, hvad bekymringerne går på, og så må vi se, om det kan passe ind i vores projekt, siger Jens Schaumann via sin mobiltelefon.

Kritikerne mener, at NPV har haft tid nok til at realisere projektet ved Gammelhavn, men selskabet er ikke nået i mål med butiksudlejningen og har heller ikke præsenteret en investor til projektet.

- Men den seneste ændring af projektet betyder, at det nu kan deles op på flere investorer. Det gør det noget nemmere at have med at gøre, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politikontrol gav fem klip i kørekortet

Vejle

De hjemløse og byens andre udsatte savner et værested om aftenen

Annonce