Annonce
Kultur

Nu åbner biffen: En Oscar-vinder skal ses på det store lærred

Der er mulighed for at se Druk i Lido Biograferne. Filmen blev set af op mod 14.000 i Lido sidste år. Men biografdirektør Henrik Daugaard vurderer, at oscarvinderen kan trække flere ind i mørket. Foto: Lars Saugbjerg
Ved Lido Biografernes åbning er der et gensyn med Druk og Retfærdighedens Ryttere.

Vejle: Når Lido Biograferne åbner igen i morgen, torsdag 6. maj, bliver det med en "gammel kending" - et gensyn med en af tidens mest omtalte film, nemlig Druk. Instruktør Thomas Vinterberg modtog prisen for Bedste Internationale Film ved Oscar-uddelingen forleden.

- Vi kørte filmen sidste år inden nedlukningen, og den var populær. Op mod 14.000 så den i Lido, og vi har valgt at sætte den på plakaten igen, selvom den kan streames. Der er måske nogle, der vil se oscarvinderen i biografen - det er jo her, de bedste film skal ses, lyder det med et smil fra biografdirektør Henrik Daugaard.

Det kom ikke bag på ham, at Druk vandt.

Annonce

- Mange amerikanske medier havde forudset det. Vinterberg er specialist i at lave film, der rammer publikum - og endda med et lavt budget. Han var også nomineret i kategorien "bedste instruktør", og det understreger, at han er i superligaen.

- Sejren, nomineringen og omtalen har stor betydning for dansk filmindustri. Og næste gang, at Vinterberg kommer med et manuskript, sidder pengene løst på producenterne. Alle sluser er åbne, og han kan næsten vælge og vrage. Det bliver spændende, om han vil trække på de samme kræfter; store navne som Mads Mikkelsen, Lars Ranthe, Thomas Bo Larsen og Magnus Milang, lyder det fra Henrik Daugaard.

Åbningsprogrammet

Biografdirektøren har til åbningen også valgt at sætte Retfærdighedens Ryttere på programmet igen. Anders Thomas Jensens komedie kørte fornuftigt indtil nedlukningen, og måske kan den få nyt liv på det store lærred.

Derudover byder åbningsprogrammet på:

Lille Sommerfugl, Promising Young Woman, Chaos Walking, Minari, De smukkeste år, Operation Nordpolen og Croods 2.

Filmene i Biografklub Danmark er blot blevet flyttet, så medlemmerne bliver ikke snydt for nogle film. Henrik Daugaard opfordrer publikum til at tjekke klubbens hjemmeside for de nye datoer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Annonce