Annonce
Billund

Nu bliver næste gruppe vaccineret for covid-19: Betty var blandt de første

Betty Horsted ser frem til at være vaccineret mod covid-19. Onsdag fik hun første stik, og om 21 dage skal hun stikkes for anden gang, inden hun er helt vaccineret. Foto: Alex Hermann.
Turen er nu kommet til de ældre, der modtager hjælp i eget hjem. Onsdag og torsdag bliver folk vaccineret i Billund og Grindsted.
Annonce

Billund: Alle plejehjemsbeboere i Billund Kommune har nu fået tilbuddet om at blive vaccineret for covid-19, og vaccinationen af den næste gruppe mennesker er derfor gået i gang. Der er tale om mennesker, der er ældre end 65 år og som får en form for hjælp i eget hjem.

De borgere, der ikke er i stand til ved egen eller pårørendes hjælp at transportere sig til vaccinationscentret i Esbjerg, er blevet tilbudt at blive vaccineret lokalt. Onsdag fik 36 personer stikket på Lindegården i Billund, mens en snas flere skal vaccineres torsdag i Grindsted. Lindegården er et mødested for ældre i Billund.

En af de første til at få stikket, var 70-årige Betty Horsted. Hun bor på Lindevej lige ved siden af Lindegården, og hun havde set frem til, at hun blev indkaldt til at blive vaccineret.

- Jeg har parkinson, så jeg er lidt bange for, at jeg slet ikke kan tåle at få coronavirus, sagde Betty Horsted, inden hun gik ind for at få sit første stik.

Annonce

Gjorde ikke ondt

At få selve stikket tog ikke mange sekunder, og kort efter sad Betty Horsted i det rum, hvor hun ligesom alle andre, der bliver vaccineret, skal være under observation i 15 minutter for eventuelle allergiske reaktioner.

Selve stikket gjorde ikke ondt, og Betty Horsted ser nu frem til, at hun om tre uger kan få det andet stik, der fuldender vaccinationen, så hun ikke længere behøver bekymre sig om covid-19. Det vil også betyde, at hun snart kan se enden på den sociale isolation, som i større eller mindre grad har hersket i det meste af et år.

- Jeg er da ikke helt blevet isoleret, mens der har været lukket ned, men næsten. Jeg har da været på besøg hos mine børn, fortalte Betty Horsted, der ser frem til, at hun igen kan begynde at komme til de faste aktiviteter på Lindegården.

- Vi plejer at have morgenkaffe hver uge hernede på Lindegården, men det kan vi ikke rigtigt, når vi kun må være fem mennesker samlet. Jeg plejer faktisk at være hernede hver dag, men sådan har det ikke været siden marts, sagde hun.


Jeg har parkinson, så jeg er lidt bange for, at jeg slet ikke kan tåle at få coronavirus.

Betty Horsted


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Formodet spritbilist blev stoppet

Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce