Annonce
Danmark

Nu bliver tidligere hærchef fra Viborg formelt fyret: Fik to millioner kroner hjemsendelse

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Tidligere hærchef, der i august fik endelig dom, er nu fyret. Han fik i alt 2.180.899 kroner under hjemsendelse.

Annonce

Et langstrakt og uønsket kapitel i Forsvarets historie er nu afsluttet.

Efter i august at være blevet idømt tre måneders fængsel for at misbruge sin stilling til at fremme sin kærestes karriere, bliver tidligere hærchef H.-C. Mathiesen, der tidligere har boet i Viborg og arbejdet i Karup, nu formelt fyret.

Det fremgår af et nyt folketingssvar fra forsvarsminister Trine Bramsen (S), hvori hun understreger, at det generelt er sådan, at "et ansættelsesforhold i Forsvaret som følge af en domsafsigelse, der giver fængselsstraf, bringes til ophør".

H.-C. Mathiesen blev suspenderet fra sin stilling i oktober 2018 og var derfra hjemsendt, indtil landsretten 24. august i år tog endelig stilling i hans sag.

Landsretten valgte at hæve straffen fra byretssagen, hvor H.-C. Mathiesen i maj 2019 blev idømt to måneders ubetinget fængsel.

Han blev dømt for forsøg på embedsmisbrug ved at have påvirket kriterierne for at komme ind på en særligt eftertragtet lederuddannelse, som hans kæreste derefter blev optaget på.

Han blev desuden fundet skyldig i forsøg på embedsmisbrug ved at have forsøgt at få en oberst til at ansætte kæresten i en stilling som major. Det afviste obersten dog.

Ifølge et nyt folketingssvar fra forsvarsminister Trine Bramsen har H.-C. Mathiesen været sendt hjem med to tredjedele af sin løn, siden han blev tiltalt for embedsmisbruget af Forsvarsministeriets Auditørkorps.

En aktindsigt, som Ritzau har fået fra Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse, viser, at H.-C. Mathiesen under sin hjemsendelse fra oktober 2018 til september 2020 har fået i alt 2.180.899 kroner i løn og pension.

Det svarer til en månedsløn på godt 90.000 kroner under den to år lange hjemsendelse.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce