Annonce
Vejle

Smitten eksploderer også i Vejle: Borgmesteren opfordrer alle til at holde fast i de gode vaner

Den 10. september røg Vejle Kommune første gang over bekymringsgrænsen på 20. Det førte til, at regionens mobile testbiler besøgte først Vejle og efter nogle dage også Byens Hus i Jelling. Arkivfoto: Mette Mørk
Smittetallet i Vejle Kommune er nu på sit højeste niveau i de 43 dage, der er gået, siden kommunen første gang røg over den nationale bekymringsgrænse.

Opdateret med oplysninger og udtalelser fra Vejle Kommune.

Vejle: Statens Serum Institut har torsdag klokken 14 opgjort det daglige smittetal i Vejle Kommune til 55,4.

Tallet bygger på, at der i alt er noteret 64 nye smittede i løbet af de seneste syv dage.

Annonce

Ifølge en pressemeddelelse har Vejle Kommune alene det seneste døgn haft 22 nye smittede mod normalt seks-syv ny-smittede på et døgn.

"Vejle har nye smittetilfælde mange steder i kommunen, men flest i Vejle-området, Give/Vonge, Bredsten og Børkop. Der er også smittede i alle aldre - men flest i alderen 31-80 år," står der i pressemeddelelsen fra Vejle Kommune.

Mærkbar stigning

I sidste uge lå smittetallet og svingede omkring 40-42, så med smittetallet 55,4 er der sket en mærkbar stigning af nye smittede inden for kommunens grænser bare siden mandag, hvor smittetallet blev opgjort til 40.Lad os nu gøre alt det, vi kan for at undgå, at smitten spreder sig endnu mere.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


Dermed følger tendensen i Vejle Kommune den landsdækkende og internationale tendens, som de seneste dage har vist markant øgede smittetal både inden- og udenfor landets grænser.

Smittetallet, eller den såkaldte incidens, er et udtryk for antal positive test per 100.000 indbyggere den seneste uge.

Vejle er dermed længere end nogensinde fra at nå bragt smittetallet ned under den bekymringsgrænse på 20, som kommunen overskred første gang den 10. september.

Annonce

Jelling er et forbillede

Vejle Kommunes sundhedsberedskab opfordrer til, at alle borgere i den kommende tid er endnu mere påpasselige med ikke at bringe smitten videre.

- Det er nu, vi skal holde fast i alle de gode vaner, understreger borgmester Jens Ejner Christensen (V) i en pressemeddelelse.

- Lad os nu gøre alt det, vi kan for at undgå, at smitten spreder sig endnu mere. Lad os nu holde fast i, at vi skal holde afstand, spritte af, se færre mennesker og begrænse sociale arrangementer. Er man syg, skal man blive hjemme og lade sig teste. Heldigvis får vi snart vores eget testcenter i Vejle! siger borgmesteren.

Han understreger, at borgernes indsats nytter.

-  Det så vi i september, da vi havde rigtig mange smittede i Jelling. Både borgere, institutioner, foreninger og handelslivet stod sammen og gjorde en ekstra indsats for at komme smitten til livs. Og i dag har vi ingen nye smittede i Jelling. Det samme var tilfældet på vores uddannelsesinstitutioner. Her fik de unge også hurtigt styr på smitten. Lad os nu alle sammen gøre det samme, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Give

Sundhedschef er tryg ved smitteudvikling i coronaramt område: - Indbyggerne har taget det alvorligt

Annonce