Annonce
Jelling

Nu er den her: Jelling har fået en ny byvision

Mange idéer er skrevet ind i Jellings nye byvision, som endelig er blevet vedtaget. Collage: Anders Kynde
Trods corona er Vejle Kommune endelig kommet i mål med Jellings nye byvision, som i årets løb er udviklet i samarbejde med Jelling-borgerne.
Annonce

Jelling: "Vilde Jelling - vi bevæger dig."

Det er navnet på Jellings nye byvision, som nu er endelig godkendt af byrådspolitikerne i Vejle Kommune. Dermed er der sat nogle overordnede linjer for fremtidens Jelling.


Der er behov for at understrege, at grundlaget for at være en god turistby er, at borgerne er glade for og stolte af deres by.

Lone Myrhøj (SF), byrådsmedlem


Byvisionen er udviklet af Vejle Kommune i samarbejde med borgerne, som har deltaget i møder og i en høring om projektet. Det første møde foregik i lærerseminariets auditorium, men så kom coronaen og lukkede store dele af landet ned, og siden har drøftelserne om byvisionen foregået online.

Men nu er den godkendt og klar til at tage i brug, når der i fremtiden skal træffes beslutninger i byen.

Annonce

Pas på floskler

På det seneste byrådsmøde, som i øvrigt også foregik online, var der et par kommentarer fra nogle af politikerne, inden byvisionen blev godkendt.

Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand for teknisk udvalg, sagde:

- Det er en rigtig spændende byvision, der er lavet i Jelling. Til første møde var vi samlet i Jelling, men ellers er det foregået online. Det er første gang, vi har prøvet det. Det har været udfordrende for nogle, men det har også vist sig, at der er andre, der har haft interesse for at deltage. Jeg tror, der er flere, der på den måde har haft mulighed for at komme med inputs og være en del af processen.

Hos SF tog man både forbehold i teknisk udvalg og i økonomiudvalg, men endte med at stemme for forslaget på byrådsmødet.

Udvalgte idéer fra den nye byvision

  • Færdiggør Monumentområdet med vestlige palisade og byrum
  • Skab nye vandrestier til dagsture og rutesløjfer i tilknytning til Hærvejen. Efterspurgte stier er bl.a. sti gennem Grejs Ådal og sti rundt om Fårup Sø
  • Udvikl et søbad ved Fårup Sø
  • Udvikl Gormshallen med nyt bevægelsescenter - med klatrevæg, motoriklandskab, springcenter, padeltennis, inde-/udefitness, atletik og et styrket ankomst/p-område, der øger tryghed for gående/ cyklende
  • Udvikl fremtidens svømmehal - med plads til vildskab og velvære
  • Skab de vildeste legepladser i bymidten - med plads til leg, hygge, ophold og mødested
  • Bind Jelling og Vejle sammen med tryg cykelforbindelse

- Pas lige på med flosklerne. Vi skal også forstå, hvad indholdet handler om, sagde Lone Myrhøj (SF), og henviste blandt andet til formuleringen "vilde Jelling".

- I forhold til indholdet påpeger flere af høringssvarene behovet for samarbejde. Om det er med lodsejere, foreninger eller borgere, så er det samstemmende det, de kalder på. Vi kunne godt have tænkt os en tilføjelse i borgmesterens forord, fordi der er behov for at understrege, at grundlaget for at være en god turistby er, at borgerne er glade for og stolte af deres by. Turister kan ikke i sig selv skabe en levende og interessant by. Det kræver aktive borgere, så vi skal passe på med ikke at køre hen over borgerne. Det er trods alt dem, der kender byen bedst og lever i den til hverdag, lød det fra SF-byrådsmedlemmet.

Annonce

Cykelsti blev nævnt

Også Anja Daugaard fra Liberal Alliance ville knytte en kommentar til sagen:

- Selvfølgelig skal man ikke køre hen over borgerne, men jeg synes nu ikke, der er noget galt ved at være visionær. Det er en flot byvision, og jeg synes under ingen omstændigheder, vi skal tale den ned, sagde hun.

Hun fremhævede også et enkelt punkt fra høringssvarene.

- Der er foreslået en cykelsti mellem Vejle og Jelling. Det håber jeg, at vi på et senere tidspunkt skal arbejde mere hen imod, sagde Anja Daugaard.

Hele byvisionen kan findes på Vejle Kommunes hjemmeside vejle.dk/byvisionjelling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nu stiger bogormen fra Løgumkloster til tops i Venstre: Her er Stephanie Loses vej til næstformandsposten

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Vejle For abonnenter

Det viser avisens meningsmåling: Borgmesteren skal måske hjem i svinestalden - hvis Konservative ser rødt

Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Annonce