Annonce
Vejle

Nu er der hjælp på vej til overvægtige børn

Arkivfoto: Jens Dresling, Polfoto.
VEJLE - En ny klinik for overvægtige børn er i dag åbnet i Vejle, og mere end 100 børn er allerede tilmeldt.

Det skriver DR P4 Trekanten.

Klinikken, som ligger på adressen Nordås 19 og har hjemme i sundhedsforvaltningens lokaler, bruger en metode, der er udviklet på Holbæk Sygehus, og som blev landskendt, da DR1 i efteråret viste tv-serien "Generation XL".

SE OGSÅ: DR's programside om "Generation XL"

- Holbæk-metoden går mere drastisk til værks, end andre slankekure. Det er ikke kun det overvægtige barn, men hele familien, der skal ændre livsstil, og netop det er afgørende, siger sundhedsplejerske Hanne Brøndbjerg til DR P4.

Overvægtsklinikken drives af sundhedsplejen i Vejle Kommune og betjenes af to sundhedsplejersker, en diætist og en kostkonsulent i fællesskab og under supervision af overlæge Jens-Christian Holms forskningsteam.

Klinikken er et tilbud til overvægtige børn og unge i alderen tre til 18 år, som får en skræddersyet plan med fokus på ændring af 10 til 20 punkter, der skal hjælpe til vægttab.
SE OGSÅ: Sundhedsplejen i Vejle Kommunes hjemmeside

- Det er ikke nok, at barnet ikke får ketchup derhjemme, hvis de andre får det. Man skal simpelthen lave sin livsstil om i hjemmet, så man kan støtte barnet, siger Hanne Brøndbjerg til radiokanalen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce