Annonce
Jelling

Nu er der igen lys i mørket i monumentområdet

Nye lamper er monteret i monumentområdet i Jelling. Foto: Anders Kynde

Jelling: Efter flere måneder med begrænset belysning, er der nu endelig lys i mørket, når du cykler, går eller på anden måde transporterer dig på monumentområdets sti mellem Vejlevej og Mølvangvej/Gormsgade i Jelling.

Således er der for nylig opsat nyindkøbte pullertlamper. De erstatter flere af de gamle lamper, som var ude af drift - primært på grund af hærværk. Denne model blev ikke længere produceret, og derfor har Vejle Kommune været i gang med at lede efter en ny model, der på sigt skal monteres i hele monumentområdet.

I første omgang er der ifølge Vejle Kommune indkøbt 20 af de nye lamper, som produceres af den italiensk virksomhed iGuzzini. Den samlede pris inklusiv er cirka 160.000 kroner, har kommunen tidligere oplyst.

Efter en periode med defekte lamper, er der nu monteret en helt ny belysning i monumentområdet. Foto: Anders Kynde

- De nye lamper er kraftigere og bedre hærværkssikret, så vi satser på, at de kan holde til lidt mere, sagde teamkoordinator Camilla Jørgensen fra teknik og miljø i Vejle Kommune tilbage i november 2020.

Vejle Kommune har ansvaret for omkring 40 lamper i monumentområdet, mens Jelling Kirke har ansvaret for de lamper, der er placeret på kirkegårdens areal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce