Annonce
Vejle

Nu er der penge nok til nyt psykiatri-hospital

Tegning af det projekterede psykiatri-hospital ved siden af Vejle Sygehus. Illustration: Region Syddanmark
VEJLE - Det økonomiske fundament er på plads for at bygge et nyt psykiatrisk sygehus i Vejle. Under forhandlingerne om en ny økonomiaftale, lagde regeringen ellers op til at sænke anlægsloftet for de danske regioner. Det kunne blandt andet have stoppet Region Syddanmarks plan om at bygge det psykiatriske sygehus.

- Regeringen lagde op til et anlægsloft på blot 1,2 milliarder kroner i regionerne, men i stedet fik vi en aftale om 2,8 milliarder. Samtidig er der en deponeringsfritagelse på 300 millioner kroner, som giver os penge til et OPP (offentligt privat partnerskab, red.). Dermed behøver vi ikke udskyde eller aflyse de sygehusbyggerier, vi har planlagt, og det er jeg lettet over, siger regionsformand Carl Holst (V).

Klar i 2016

Den nye psykiatriske afdeling skal stå klar til indflytning i 2016. Den vil koste cirka 412 millioner kroner at få 100 psykiatriske sengepladser, en psykiatrisk skadestue og en 200 meter lang tunnel, der bygger afdelingen sammen med Vejle Sygehus.

Cirka 80 kolonihaver i haveforeningen Nordly må lade livet, med mindre haveforeningens beboere får ret i sine klager over det planlagte byggeri.

Godt for byggefirmaer

Udover psykiatrien i Vejle har Region Syddanmark planlagt at tage hul på en række ombygninger af sine specialsygehuse i 2014. Der skal blandt andet bruges 20 millioner kroner i Vejle og 20 millioner i Kolding.

Alene det nye sygehusbyggeri i Aabenraa løber op i godt 215 millioner, så i alt har regionen byggeprojekter for 545 millioner med start til næste år.

- Det er glædeligt for patienter og medarbejdere, at vi kan gå i gang som planlagt. Samtidig er det godt for byggeriet, for mange byggefirmaer lever primært af at bygge for det offentlige i disse år, siger Carl Holst.

Han havde ønsket sig et endnu højere anlægsloft, men fik i stedet en stram aftale, hvor der ikke er mange penge til driften. Men også en aftale, som er til at leve med.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Masser af juleaktiviteter i weekenden

Erhverv For abonnenter

Efter bekymrede miner og bredside til politikerne: Vi tjekker Vejles gågade for tomme butikker

Vejle

Rockerrapperen A'typisk droppet fra plakat til koncert i Løget

Annonce