Annonce
Hedensted

Nu er der styr på skraldet

Skraldebilernes vægte fungerer igen, og det er lykkedes entreprenøren, der samler skrald i Hedensted Kommune, at finde frem til 18.000 ?forsvundne? vejninger.8Arkivfoto
Annonce
Hedensted - Den vægtbaserede affaldsordning kom ikke - som det ellers var varslet - til debat på byrådsmødet i aftes.

Lars Poulsen (V) og Tage Zacho Rasmussen (DF) havde bedt om af få punktet på dagsordenen, da de ikke ville acceptere, at der blev uddelt skralde-regninger til borgerne baseret på vejninger, hvoraf syv procent manglede.

Men i sidste uge kom der en besked fra skralde-entreprenøren om, at det via gps nu er lykkedes at finde frem til yderligere 18.000 af de "forsvundne" vejninger, således at der nu kun mangler i 177.

Dermed er den manglende andel nede under én pct., og det kan Lars Poulsen og Tage Zacho Rasmussen godt acceptere. De bad derfor om at få taget punktet af dagsordenen, men de vil dog stadig gerne diskutere sagen i teknisk udvalg.
Annonce

Penge tilbage til borgere

- Vi er glade for, at vi forfulgte sagen, for det har betydet, at entreprenøren har fundet frem til de manglende vejninger. Den lille fejlprocent, der er tilbage, kan vi godt leve med, siger Lars Poulsen.

Når han og Tage Zacho Rasmussen alligevel vil have sagen op på næste udvalgsmøde, er det for at diskutere, hvad man skal gøre med skraldeordningens kassebeholdning på otte millioner kroner.

- Vi skal naturligvis have en kassebeholdning, men otte millioner er for meget. Vi mener, man bør udbetale halvdelen af pengene til borgerne, og så er det relevant at diskutere, om prisen for at aflevere skrald skal sættes ned, siger Lars Poulsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Vejle For abonnenter

Av, av, et prik og en bloddråbe: Rødkilde-elever viser samfundssind i kampen mod coronaen

Annonce