Annonce
Sport

Nu er det alvor for ny FC-træner: Vi går efter at vinde alle kampe

Michael Hansen har måttet arbejde på højtryk for at gøre FC Fredericia klar til første kamp i 1. division. Arkivfoto: Søren Gylling
På søndag står Michael Hansen for første gang på sidelinjen for FC Fredericia i 1. division. Han går ind til kampen med ro i maven, selvom han har haft kort tid til at sætte sit præg på holdet.
Annonce

Fredericia: 13 dage. Så kort tid er det siden, at Michael Hansen blev ansat som cheftræner for FC Fredericia. Og nu er det alvor.

Kolding IF gæster Monjasa Park i de to klubbers premierekamp i denne sæson.

- Alle glæder sig, til det går løs. Vi er ydmyge. Det bliver en spændende og lige kamp, som jeg tror bliver afgjort på individuel kvalitet, siger Michael Hansen og fortsætter:

- Vi går efter at vinde. Det gør vi i alle kampe.

FC Fredericia spillede senest i mandags og tabte med 3-1 til AC Horsens i en træningskamp i Slagelse. Her fungerede FC Fredericias spil mellem felterne, men til gengæld skabte man ikke mange chancer, og man tabte på grund af store, defensive fejl.

- Vi har arbejdet hårdt. Vi skal blive farligere i vores spil, mens vi beholder samme niveau mellem felterne. Jeg er spændt på at se, om vi har fået bygget den sidste del på, siger Michael Hansen.

Annonce

Alt er nyt

Kampen mod Kolding er ikke hans første betydende kamp. For han var også i spidsen for FC Fredericia i 2-0-nederlaget til FC Sydvest. Men her havde han blot stået i spidsen for én træning, og det taktiske grundlag var derfor ikke eksisterende.


Modsvaret til de skuffede spillere vil være: Det er indskifterne, der bliver afgørende. Det er i indskiftningerne, at tingene kan tippes eller vendes, rettes eller fortsættes.

Michael Hansen, træner for FC Fredericia


FC Fredericia havde allerede rykket sig massivt til opgøret mod AC Horsens, hvor meget mere hang sammen. Men nu er det alvor i 1. division.

- Alt er nyt, og alt sker for første gang. Der er noget nerve og noget mentalt, som pludselig kommer i spil. Hvad gør det ved spillerne?, siger Michael Hansen.

Bænken: Elias Olafsson, Tobias Anker, Lukas Enevoldsen, Raphael Nwadike, Christian Tue Jensen, Steven Enna, Kristian Kirkegaard.Skade: Joachim Wagner.

Han har sin startformation på plads i hovedet, men det er ikke en, han kommer til at give væk før han skal. De 11 der begynder mod Kolding er heller ikke selvskrevet fremover.

- Jeg tror ikke, der er mange af spillerne, der har en fornemmelse af en fast startopstilling endnu. De skal give den gas, og det skal de i de næste uger. Startopstillingen er ikke låst, siger Michael Hansen.

Annonce

Startformationen

Hans lod er at skuffe nogle spillere. Sådan er det, når man fravælges. Men der bliver plads til alle, for FC Fredericia spiller tre kampe på en uge den kommende tid.

- Modsvaret til de skuffede spillere vil være: Det er indskifterne, der bliver afgørende. Det er i indskiftningerne, at tingene kan tippes eller vendes, rettes eller fortsættes, siger Michael Hansen.

Modsat sin forgænger Jonas Dal, der var imod fem udskiftninger, er Michael Hansen positiv i forhold til dette nye element.

- Det er første gang, jeg prøver det som cheftræner. Jeg synes, det giver en god taktisk mulighed, fordi du kan ændre på en masse, siger han.

Kampen mellem FC Fredericia og Kolding spilles søndag klokken 14.00 på Monjasa Park. Der må komme 600 mennesker ind på grund af corona-restriktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce