Annonce
Hedensted

Nu er holdet sat: Kan sikre fjernvarme til hele byen og skubbe bagpå bosætningen

I Ølholm arbejdes der mod at etablere sit eget fjernvarmeværk. Arkivfoto: Morten Pape
Endnu er der mange ubekendte i visionen om at skaffe en kollektiv varmeforsyning til Ølholm. Men økonomien forventes at være så god, at tilslutningen kan blive gratis.

Ølholm: Når borgerne i Ølholm skal varme boligen op, sker det i dag med individuelle løsninger såsom varmepumper eller gasfyr.

Men sådan skal det ikke være i fremtiden, lyder det fra en gruppe, som for nylig har stiftet andelsselskabet Ølholm Fællesvarme.

Målet er på sigt at sikre en kollektiv varmeforsyning til de rundt regnet 300 husstande.

Annonce

Det være sig i form af et lille fjernvarmeværk baseret på formentlig en stor varmepumpe med elkedel og akkumuleringstank, men det kan også komme på tale at koble sig sammen med nabobyen Tørring.

- Der er flere muligheder, og det har vi ikke lagt os fast på. I første omgang har vi fået lavet en screening over, om det kan betale sig at gå videre med - og det kan det, siger Kurt Nyborg Jørgensen, som er medlem både af bestyrelsen i det nye selskab samt lokalrådet.

Han nævner også, at der potentielt er mulighed for at udnytte overskudsvarmen fra blandt andre den nye fabrik Nordic Gluten Free Bakery i industriområdet.

Positiv betydning for byen

De eksakte tal er endnu ikke på plads, men det kræver formentlig en tilslutning fra 70-75 pct. af byens husstande, førend den kollektive varme er økonomisk rentabel.

I det scenarie forventes fjernvarmen at kunne udrulles med gratis tilslutning for alle de nye medlemmer, så man ikke skal bekymre sig om pludseligt at skulle finde 25.000 kr. i husholdningsbudgettet

I stedet for at have 300 små varmepumper stående på rad og række i byen giver det langt bedre mening at få etableret noget fællesvarme.

Kurt Nyborg Jørgensen, bestyrelsesmedlem, Ølholm Fællesvarme

Hvad prisen for blandt andet opvarmning af de enkelte boliger bliver, mangler der endnu nogle mere konkrete udregninger på.

Tanken er naturligvis at skaffe en så lav pris som muligt, men desuagtet giver det også god mening for byen som helhed at tage et lidt længere sigte på beslutningen om at springe på eller ej, lyder det.

- Med et hus er der i forvejen rigeligt at tænke på, og der er fjernvarmen så dejlig ukompliceret frem for at skulle forholde sig til et nyt fyr eller kompressor. Så det kan ikke undgå at få en positiv betydning for byens udvikling og bosætning, siger Kurt Nyborg Jørgensen.

Der holdes et borgermøde i Ølholm Forsamlingshus 26. oktober, hvor det er muligt at spørge ind til projektet. På det tidspunkt forventes der også at være beregninger på plads.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Hedensted

DF-kandidat savner politikere med format - og er tilbøjelig til at æde en skattestigning til velfærd

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand, og Trefors hjemmeside gik ned

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce