Annonce
Vejle

Nu er Latinerkvarteret blevet forbilledet

BID-tanken har vist sig at være effektiv, når det handler om at skabe udvikling i en bykerne, fortæller Mikkel Niess, der er varehuschef i Føtes i Nørregade og næstformand i City Vejle. Her er han fotograferet ved et møde i Latinerkvarteret i oktober. Ved siden af ham er det midlertidig citychef Ditte Voersaa. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Midtbyen - Vi skal ikke mange måneder tilbage, før den nordlige ende af gågaden haltede bagefter i forhold til udviklingen længere sydpå i city. Det var dengang, man talte om, at gågaden var ved at knække over i to. Det dynamiske syd og det stillestående nord.

Nu er billedet et andet. Nordenden slog igen og dannede en såkaldt BID-gruppe med repræsentanter fra Vejle Kommune, City Vejle, ejendomsejere og butiksejere, og sammen har de fået vendt skuden, så gågadens nordlige ende nu er et område i udvikling. Et område der er relanceret under navnet Latinerkvarteret.

Med den historie som forbillede er der blevet skabt to nye BID-grupper med fokus på henholdsvis den sydlige ende af gågaden, defineret som området fra Rådhustorvet til Søndertorv, og den midterste del, der strækker sig fra Rådhustorvet til Føtex i Nørregade.

- Jeg var med til at skabe BID-gruppen i den nordlige ende, og det har været en kæmpe succes. Derfor foreslog jeg at lave noget lignende andre steder i byen, fortæller Mikkel Niess, der er varehuschef i Føtex i Nørregade og næstformand i City Vejle.
- Det er jo ikke fordi, der er samme akutte behov for at gøre noget i syd- og midtbyen, som der var i nord på det tidspunkt, men vi kan altid blive bedre. I nord har vi set, at et BID-samarbejde kan løfte et område helt fra bunden, så det har virkelig stor effekt, og en lignende effekt kan helt sikkert også være med til at løfte resten af byen.
Annonce

Forskellige profiler

Ifølge Mikkel Niess er målet med de tre BID-grupper at skabe en varieret gågade, der byder sig til med forskellige oplevelser afhængigt af, hvor man befinder sig.

- I større byer har man forskellige byrum med forskellige profiler, der gør det anderledes interessant at bevæge sig gennem byen. Det kan vi også få i Vejle. Vi har en lang gågade, der udmærket kan brydes op i tre. I den nordlige ende arbejder de ud fra tanken om et latinerkvarter, så nu skal vi finde ud af præcis hvad, der skal kendetegne den midterste del og den sydlige del, fortæller han.

De første møder i de to nye grupper er allerede afholdt med op mod 30 deltagere. Ifølge Mikkel Niess har kommunen været talstærkt repræsenteret begge gange, der har været repræsentanter fra City Vejle og Spinderihallerne, ligesom flere ejendomsejere og butiksejere har været med.
Annonce

Livlig aktivitet

På møderne bliver deltagerne delt op i mindre grupper, hvor de diskuterer og udvikler idéer, og ifølge varehuschefen har der været livlig aktivitet ved bordene.

- Det er derfor, BID er så fantastisk. En lille butik kan byde ind med en idé, som den ikke selv kan løfte, men så sidder kommunen også ved bordet, og måske kan den byde ind med noget af finansieringen. Det kan ejendomsejerne jo også. Ved at melde sig ind i City Vejle kan de være med til at bidrage økonomisk til at gennemføre tiltag, der skaber udvikling, siger Mikkel Niess.

Det er Mikkel Niess, der indtil videre organiserer møderne, men på sigt skal den opgave ligge hos den nye citychef, der efter planen tiltræder første februar. Alternativt skal ildsjæle fra BID-grupperne sættes i spidsen for at forankre initiativet endnu mere i områderne. Det er ambitionen, at hver BID-gruppe skal holde møde en gang i måneden.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce