Annonce
Vejle

Nu er ni børn og voksne smittet med coronavirus: Vuggestue og børnehave forlænger lukningen

Havnely i Vejle midtby skulle have åbnet mandag. Nu åbner institutionen først onsdag. Arkivfoto: Mette Mørk
De første tre tilfælde er angiveligt smittet med den britiske coronavirus. De seks nye er højst sandsynligt positiv med samme variant, lyder vurderingen.

Vejle: Den integrerede daginstitution i Vejles midtby, Havnely, forlænger lukningen. Vuggestuen og børnehaven skulle ellers have åbnet mandag. Men det sker ikke alligevel. Åbningen udskydes til onsdag.

Det skyldes, at yderligere seks er smittet med coronavirus, hvilket bringer det totale antal af smittede op på ni. Det har institutionens leder Dorritt Smed søndag eftermiddag skrevet ud til alle børnenes forældre.

- Jeg har i dag modtaget besked om, at yderligere fem børn og en medarbejder er blevet smittet med covid-19. Indtil nu ved vi ikke, om de også er med variant. Det vil dog være sandsynligt, vurderer hun.

Annonce

Mere smitsom

De første tre smittede - et barn og to medarbejdere - er konstateret smittet med en variant af coronavirus. Ifølge dagtilbudschef i Vejle Kommune Rune Asmund Sørensen er der højst sandsynligt tale om den britiske variant, som ikke er mere farlig, men derimod noget mere smitsom.


Indtil nu ved vi ikke, om de også er med variant. Det vil dog være sandsynligt.

Dorritt Smed, leder


Ifølge beskeden fra Dorritt Smed tilbyder Havnely nødpasning for de børn, som ikke har mulighed for at være hjemme. Har man behov for det tilbud, skal man kontakte hende.

Udover midtbyens daginstitution er også Krogårdens Børnehus i Smidstrup ramt.

Et barn testede her positiv for covid-19 sent onsdag i den forgangne uge, hvorefter alle seks ansatte og 20 børn, der var til stede i vinterferien, blev sendt hjem som nære kontakter. Vuggestuen og børnehaven lukkede ned og åbner igen efter planen mandag 22. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Børkop For abonnenter

DSB har sløjfet morgentoget: Så nu må Sander en time tidligere op - eller fryse 40 minutter uden for skoledøren

Annonce