Annonce
Give

Nu er sogn ikke længere nedlukket: Skoleelever er tilbage og hallen genåbner

Givskud Sogn er ikke længere ramt af en automatisk nedlukning. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Givskud Sogn er ikke længere omfattet af den automatiske nedlukning, der 3. juni førte til, at blandt andet skolen og indendørs fritidsaktiviteter måtte lukkes midlertidigt.

Givskud: Antallet af nysmittede med coronavirus i Givskud Sogn er styrtdykket i en sådan grad, at sognet nu ikke længere betragtes som nedlukket.

Søndagens coronastatistik fra Statens Serum Institut viser, at der i løbet af de seneste syv dage blot er to personer i sognet, som har fået besked om, at de er smittet. Det er under en tiendedel af, hvad antallet lå på for lidt over en uge siden, da sognet blev ramt af en nedlukning 3. juni. Det skete, fordi sognet med mere end 20 smittede den seneste uge overtrådte alle tre grænser for automatisk nedlukning.

Både incidenstallet og smitteprocenten, der udgør de to øvrige kriterier, var på det tidspunkt langt over grænsen for en nedlukning, men med de få nye smittetilfælde, er begge disse værdier også faldet voldsomt. Således er incidenstallet nu på 164, mens positivprocenten ligger på 0,6 procent.

Annonce

Genåbningen bettyder, at skolebørnene på Firkløverskolen i Givskud igen er tilbage i skole.

- Nu satser vi bare på, at de sidste to uger inden sommerferien bliver helt almindelige. Det kunne være dejligt, så vi kan få en god afslutning trods alt, siger afdelingsleder Mogens Bang.

Hallen kan igen bruges

Også diverse indendørs foreningsaktiviteter i byens hal, der ligeledes har været ramt af nedlukningen, kan genoptages under de samme vilkår, som gælder for landets øvrige foreninger. Det gælder badminton for både børn og voksne samt floorball, der fra i dag mandag igen benytter hallen.

- Udenfor har det været op til forældrene at beslutte, om deres børn skulle til træning. Vi har fået gennemført alle træninger og kampe, og det er gået rigtig fint med at få forældrene til selv at bestemme, om de ville sende deres børn afsted eller ej, fortæller Elin Søbye, der blandt andet er bestyrelsesmedlem i FC GOG og Givskud Hallen.

Det er ikke kun i Givskud, at smitten er faldet de seneste dage. Det gælder også i Give og Gadbjerg. Her er henholdsvis fem og tre personer blevet smittet med coronavirus den seneste uge.


Nu satser vi bare på, at de sidste to uger inden sommerferien bliver helt almindelige.

Mogens Bang, afdelingsleder Firkløverskolen i Givskud


Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Sport

Speciel landskamp i Vejle: Danmark møder Bulgarien og Belgien i samme landskamp - BK Wedala har to boksere med i det danske ringhjørne

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Kultur

Her er de seks navne: Danmarks største havefest har musikprogrammet klar

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Jelling

Alla får en hue, ikke kun en uge: Familien i Jelling har ventet og ventet, og nu er der svar

Annonce