Annonce
Vejle

Nu er Vinding ramt: Lokalt corona-udbrud får regionen til at sende testbil fredag og lørdag

Corona-testbilen kommer til at holde ved hallen i Vinding, hvor alle kan få foretaget gratis lyntest med den korte podepind fredag og lørdag. Arkivfoto
Styrelsen for Patientsikkerhed har kontaktet Vejle Kommune efter bekymrende høje smittetal særligt blandt børn.

Vejle: På grund af stigende smitte sender regionen nu en testbil til Vinding-området fredag og lørdag mellem klokken 9 og 17. Det skriver Vejle Kommune i en pressemeddelelse fredag morgen.

Styrelsen for Patientsikkerhed har kontaktet kommunen, og meldingen fra sundhedsmyndighederne er, at smitten især ser ud til at have ramt børn.

Det drejer sig specielt om de aktive børn, der bruger områderne omkring den lokale idrætsforening. Smitten er altså ikke konstateret i hverken skole eller børnepasningstilbud.

Annonce

Da smitten i Vinding har spredt sig i fritiden, lyder opfordringen fra kommune, region og Styrelsen for Patientsikkerhed, at så mange som muligt i hele området bliver testet, så man kan få inddæmmet udbruddet.

Kort viser coronaens udbredelse i Vejle Kommune de seneste syv dage. Kilde: Vejle Kommune

Samtidig opfordrer man forældre til at hjælpe børn til at undgå at blive smittet i fritiden - eksempelvis ved at holde børn i faste bobler med andre børn og undgå for tæt kontakt.

Nørremarken har stadig flest udbrud

I øvrigt ligger Vejle Kommune som helhed stabilt i denne uge på en incidens på 147 med 170 nye smittede inden for den seneste uge. Men på grund af smitteudbruddet i Vinding er børn i alderen op til 10 år nu den største gruppe med 34 nye smittede.

Hvis man ser på de absolutte tal, ligger Nørremarken, Vejle Midtby, Søndermarken, Give/Givskud og Bredballe Nord på de øverste pladser.

Børn under 10 år udgør lige nu den største gruppe af nysmittede i Vejle Kommune. Kortet bygger på tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Men i forhold til indbyggertal ligger Vinding nu på en andenplads i kommunen med en incidens på 296 og 13 smittede inden for en uge.

På førstepladsen ligger fortsat Nørremarken (376), og på tredjepladsen Søndermarken (295) og derefter Give/Givskud (187) og Bredballe Nord (172).

Både Nørremarken og Søndermarken er, ifølge pressemeddelelsen fra Vejle Kommune, faldet pænt i denne uge.

Testbilen i Vinding

  • På grund af den stigende smitte i Vinding kan alle fredag og lørdag få en gratis lyntest i Vindinghallen.
  • Man kan blive testet begge dage mellem klokken 9 og 17, og det er med den korte podepind. 
  • Husk lyntest er kun for børn over 12 år. 
  • Vil man hellere have en PCR-test, kan man få det i Løget Høj 2A. 
  • Her får man PCR-test uden at tidsbestilling både fredag, lørdag og søndag mellem klokken 9 og 17. 
  • PCR-testen er for børn helt ned til to år.
Her ses corona-smittens udvikling opgjort fredag 12. marts. Graferne viser antallet af positive testresultater de enkelte dage i den seneste uge. Kilde. Vejle Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Annonce