Annonce
Vejle

Nu får borgerne chancen: Borgermøde-forslag om rådhustorv glæder SF

SF har allerede for en uge side stillet forslag om, at borgerne skal inddrages, før beslutningen om fornyelse af rådhustorvet tages. Pladsen foran teatret i Lyon, Celestins, er inspiration for nogle af de ideer, SF har leveret, da teknisk udvalg drøftede sagen 5. februar.

Allerede på udvalgsmødet tirsdag 5. februar slog SF til lyd for, at borgerne skal inddrages i planen om fornyelse af Rådhustorvet i Vejle.

Annonce

Vejle: - Socialdemokraterne kommer ikke til at møde modstand mod dét forslag fra os.

Det siger byrådsmedlem Morten Kristensen (SF) til forslaget fra hans byrådskollega Alex Vejby Nielsen om et borgermøde om fornyelsen af Rådhustorvet i Vejle.

- På mødet i udvalget sidste tirsdag fremlagde SF en række tanker om projektet. En af dem var, at der skal sikres en bred borgerinddragelse, herunder en offentlig temadag, hvor skitseforslagene forelægges, siger Morten Kristensen.

Socialdemokraterne foreslog i en pressemeddelelse tirsdag, at der skal holdes et borgermøde om sagen, hvor borgerne kan komme til orde, før de endelige beslutninger tages.

De to partier er dermed enige, og i en kommentarer til forslaget har formanden for teknisk udvalg, Christoffer Melson (V) sagt, at han som udgangspunkt er klar til at være med i et møde, hvor der informeres om planer til interesserede borgere.

SF har fået sine tanker om projektet bilagt sagen til den videre behandling.

Blandt andet foreslås, at de to skulpturer skal flyttes til et areal på hver side af trappen op til rådhusbygningen.

Desuden ønskes stedsegrøn beplantning i torvearealets syd- og nordside samt midt i torvet. Partiet har endda leveret en skitse, der er inspireret af en helt bestemt plads: Celestins i Lyon.

Bænke ved hække og enkelte borde er et andet element, der efterspørges.

Fremkommelighed for alle grupper, skridsikkert underlag uanset vejrforhold og tilgængelighed i anlægsperioden står også på partiets ønskeseddel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce