Annonce
Hedensted

Nu får Daugård en cykelsti til Hedensted

Borgerne i Kirkholm og Hosby fik deres cykelsti i 2016. Nu er Daugård den næste på listen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Byrådet vil bruge fire millioner kroner på en cykelsti mellem Kurts Rast og Daugård. Anlægsarbejdet går i gang til sommer.
Annonce

Daugård: De har ventet på den længe, men nu ser den ud til at komme. En cykelsti, der forbinder Daugård med Hedensted - og skaber en sikker skolevej for de ældste elever.

Teknisk udvalg har netop sagt god for at frigive fire millioner kroner til projektet, der var en del af sidste års budgetaftale - hvor der godt nok "kun" blev afsat 2,5 mio. kr.

- Vi sætter hvert år penge af til nye cykelstier rundt om i kommunen, og cykelstien mellem Daugård og Hedensted har højeste prioritet i år. Derfor har vi udsat et par andre mindre projekter for at få råd til den, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

Annonce

Elever får sikker skolevej

I Daugård er der stor glæde over udsigten til, at man snart kan cykle til Hedensted på en sikker sti.

- Vi har længe presset på for at få en cykelsti til Hedensted, for skolen herude går kun til 6. klasse, og som det er nu, er det ikke trygt at sende sine børn på cykel ind til Hedensted Skole. Der er kun tre km derind, men rigtig mange afholder sig fra at cykle på grund af den stærkt trafikerede vej med meget lidt plads, fortæller konstitueret formand for Daugård Lokalråd, Robert Tindgaard Knudsen.

Der er i dag en cykelsti fra den lille skov med "Kurts Rast" imellem de to byer og ind til Hedensted, men den sidste del mangler, og det er altså den, kommunen nu vil anlægge.

- Det får stor betydning for Daugård, men det bliver også et aktiv for borgerne i Hedensted, som nu får mulighed for at cykle ud til den smukke natur og Daugård Strand. En cykelsti vil binde de to områder meget mere sammen, siger Robert Tindgaard Knudsen.

Annonce

Her bliver projekter udsat

Der er i år i alt afsat seks millioner kroner til cykelstier i Hedensted Kommune, og de fire af dem går til Daugård.

Det betyder, at der er to millioner kroner tilbage, og de skal bruges på følgende to projekter: Belysning og asfaltering af eksisterende cykelgrussti og justering af stierne mellem Hornsyld og Bråskov samt en skolesti langs Vejlevej og adgang til busholdeplads mellem Smidskær og Barrit Langgade.

Tre andre projekter, der skulle have været igangsat i år, udsættes til næste år. Det gælder ny belægning og belysning på Torupvej i Hedensted, asfaltbelægning på de grusstier, der forbinder vejene i Stjernevejskvarteret i Løsning med skolestien mellem Hedensted og Løsning samt anlæg af en fælles cykel- og gangsti på Højmarksvej i Øster Snede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce