Annonce
Give

Nu får de sjældne bjørne selskab: Zoo udvider flokken

De første brillebjørne ankom til Givskud i marts. Den nye dyreart er en del af Zootopias fejring af parkens 50 års jubilæum, fortæller Richard Østerballe. Foto: Zootopia
Kun fire måneder efter Zootopia fik sine to første brillebjørne, udvides flokken. To nye brillebjørne er nemlig på vej til parken.

Givskud: De to britiske brillebjørnebrødre får inden længe to nye bjørne i flokken. En hunbrillebjørn er nemlig på vej til parkens nye brillebjørneanlæg fra Frankrig, og en han er på vej fra Jersey. Går alt efter planen, ankommer de til Givskud i juli eller august, fortæller parkens administrerende direktør, Richard Østerballe.

Brillebjørne

  • Stammer fra Sydamerika.
  • Et brillebjørnepar får typisk to unger pr kuld.
  • Drægtig i 215 dage.
  • Bjørnearten er truet og er en sjælden dyreart i zoologiske haver. I Europa findes den i 22 zoos.

Den største flok i Europa

Zootopia planlægger, at der på sigt skal bo 10-15 brillebjørne i parken, og at der allerede i denne sæson flytter fire beboere ind, passer direktøren fint.

- Parkens gæster har været mægtig begejstrede for de to britiske brillebjørnebrødre, og vi har plads til endnu flere i det nye anlæg. Et anlæg og en flok af den størrelse er ikke set før, men vi vil gerne hæve barren for, hvad der kan lade sig gøre, siger Richard Østerballe.

Anlægget, der åbner 11. august, rummer fire hektar og kan deles i tre mindre anlæg, hvis der bliver brug for at skille de mange bjørne, parken drømmer om på sigt.

- Vores ambitioner er høje. Der findes 28 hanner og 29 hunner i 22 europæiske zoologiske haver i dag, og vi drømmer om at få 10-15 brillebjørne. Det vil sige, at omkring 20 procent af Europas brillebjørne bor hos os.

Vil avle bjørneunger

Der er endnu ikke fundet flere brillebjørne, der skal flytte ind i Givskud, men de næste brillebjørne, der flytter ind, kan meget vel være unger. Parken har nemlig fået tilladelse til at avle på de to brillebjørne, der er på vej til Givskud. Richard Østerballe håber, at der allerede i sensommeren vil være romantik i bjørnehøjde.

- Dyreunger er jo sjove at følge, så vi håber, at det kan lade sig gøre, siger han.

Lykkes det ikke at avle på brillebjørneparret, vil Richard Østerballe forsøge at få flere hanbjørne til Givskud. Normalt har zoologiske haver, der har brillebjørne, en han og en hun. Men i Zootopia skal flokken ikke være som alle andres:

- Det setup, vi går efter, er ikke set før. Vi vil gerne have flere hanner, for de er i overskud i andre zoologiske haver, og vores anlæg er stort nok til at rumme dem. Vi tror på, at det kan lykkes, siger han.

Zootopias to første brillebjørne, Tupa og Sonco, er brødre og kommer fra Bristol, Storbritanien. Foto: Zootopia
Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce