Annonce
Hedensted

Nu får lastbilerne igen fri passage gennem Hedensted

Efter to år med forbud vender lastbilerne nu tilbage til Åløkkevej. Der er dog planer om at anlægge en grusvej bag om Røde Mølle, som grusgravtransporterne i stedet kan benytte. Arkivfoto
Teknisk udvalg ophæver kørselsforbud for tung trafik på vejene i den østlige del af Hedensted. Det skaber glæde hos nogle borgere - men frustration hos andre.
Annonce

Hedensted: Et midlertidigt kørselsforbud for tung trafik på vejene i det østlige Hedensted har igennem de seneste to år delt vandene i lokalområdet.

For mens beboerne på Østre Ringgade, Constantiavej og Røde Mølle har været glade for at slippe for de daglige lastbiltransporter, så har borgerne i andre områder oplevet øget tung trafik.

Nu har kommunens tekniske udvalg besluttet at ophæve forbuddet, så lastbilerne igen får fri passage gennem Hedensted.

- Vi ved godt, at det vil ærgre nogle borgere, men mange er også trætte af kørselsforbuddet. For lastbilerne forsvinder jo ikke af, at vi laver et forbud, de kører bare andre veje, siger formand for teknisk udvalg, Lene Tingleff (V).

Annonce

Masser af uheld

Borgerne i Bråskov og Bjerre har tidligere brokket sig til politikerne over kørselsforbuddet, og nu har en gruppe beboere på Ørumvej samt grusgraventreprenør Ejvind Laursen tilsluttet sig koret.

- Den øgede trafikmængde har medført omfattende gener for os på Ørumvej, og vi kan ikke længere benytte cykel eller gå tur. Der har det seneste halvandet år været en hel uacceptabel uheldsstatistik på vejen, som gør os meget utrygge. Det er ganske enkelt ikke rimeligt, skriver en gruppe beboere på Ørumvej i en klage til teknisk udvalg.

- Vi har flere gange leveret grus i nærområdet, hvor vi har været nødsaget til at køre omveje ad blandt andet Dalbyvej i Hedensted med deraf følgende gene for mange borgere. Jeg mener, forsøget må ophøre hurtigst muligt, skriver entreprenøren.

Annonce

Færre lastbiler

Det har politikerne altså valgt at lytte til - og beslutningen er samtidig gjort nemmere af, at der er en del mindre trafik fra grusgravene, end der var, da forbuddet blev indført i 2017.

- Forbuddet var nødvendigt, da vi indførte det, men nu er den ene af de to grusgravaktører, HM Entreprenører, stoppet med at grave grus i området, og det har medført et drastisk fald i lastbiltrafikken. Den er faldet til en tredjedel af, hvad den var i 2017, siger Lene Tingleff.

Teknisk udvalg er opmærksom på, at en ophævelse af forbuddet særligt vil genere beboerne omkring Åløkkevej ved Røde Mølle, og der bliver derfor etableret en grusvej bag om bebyggelsen, som lastbilerne kan benytte i stedet. Derudover kommer der en sideudvidelse af Højløkkevej.

På længere sigt forventer teknisk udvalg, at de små veje i det østlige Hedensted bliver helt fri for grusgravtransporterne, når en ny planlagt omfartsvej bliver anlagt og taget i brug.

Kørselsforbuddet bliver ophævet 1. oktober eller snarest muligt efter aftale med politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Det viser avisens meningsmåling: Borgmesteren skal måske hjem i svinestalden - hvis Konservative ser rødt

Kultur

Kirker holder fast i konfirmationer

Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Sydjylland For abonnenter

Nu stiger bogormen fra Løgumkloster til tops i Venstre: Her er Stephanie Loses vej til næstformandsposten

Annonce