Annonce
Vejle

Nu får veteranerne en koordinator på fuld tid

Veterankoordinator-stillingen bliver slået op snarest og udvalgsformand Anja Daugaard (LA) håber på en ansættelse til januar. Arkivfoto: Benny F. Nielsen.
Arbejdsmarkedsudvalget tager 200.000 kroner fra egen pulje for at spæde til byrådets bevilling på 500.000 kroner.

Vejle: Efter mere end et års tovtrækkeri får de over 700 veteraner i Vejle Kommune en fuldtids-ansat koordinator, som skal hjælpe og støtte veteraner og deres familier.

Det ligger fast efter torsdagens møde i kommunens arbejdsmarkedsudvalg, hvor der var flertal for et forslag fra Martin Jensen fra Socialdemokraterne om at finansiere stillingen via udvalgets bufferpulje, den såkaldte innovationspulje.

- Jeg glæder mig over beslutningen på veteranernes vegne. Det betyder, at der nu kommer ro på i forhold til veteranarbejdet og veteranerne ved nu, hvad de kan regne med, siger udvalgsformand Anja Daugaard (LA) om beslutningen, der blev stemt igennem med fem stemmer for og to imod.

Annonce

- Opgaven er ikke løst

Udvalgets beslutning betyder, at der fra 2021 kan ansættes en veterankoordinator på fuld tid samtidigt med, at den nuværende 30-timers stilling som faglig konsulent for både veteraner og rusmiddelområdet bevares.

Det lader sig gøre ved at arbejdsmarkedsudvalget i to år finansierer stillingen med 200.000 kroner fra bufferpuljen oveni i de 500.000 kroner, som byrådet bevilgede til opgaven ved det seneste budgetforlig.

Veterankoordinator i Vejle

  • Stillingen som veterankoordinator i Vejle Kommune har været debatteret i mere end et år.
  • I august opslog Vejle Kommune en stilling som "faglig konsulent til rusmiddel- og veteranområdet".
  • Stillingen, der siden er blevet besat, er ikke på fuld tid, men det var især sammenblandingen af veteraner og misbruger, der faldt kritikerne for brystet.
  • Forslaget om at bringe arbejdsmarkedsudvalgets bufferpulje i spil til en fuldtidsstilling har været rejst tidligere.
  • Det gjorde Dansk Folkepartis Svend Erik Nielsen tidligere på året. Han var dog ene om at stemme for forslaget på daværende tidspunkt.
  • Der er ifølge Veterancentret 736 veteraner i Vejle Kommune.
  • Forskning viser, at omkring 10 procent af veteranerne udvikler posttraumatisk stresssyndrom efter at være vendt hjem fra en udsendelse for Danmark.

Gerda Haastrup Jørgensen (V) og løsgænger Kim Hesel stemte imod forslaget og det var netop konstruktionen med at finansiere stillingen med penge fra bufferpuljen, der fik Kim Hesel til at stemme imod forslaget, forklarer han.

- Jeg stemte imod, fordi den valgte løsning ikke løser den opgave, som udvalget blev givet af byrådet i forbindelse med budgetforliget. Opgaven lød på at ansætte en veterankoordinator på fuldtid. Med beslutningen i udvalget ender vi med halvanden koordinator og det var ikke det, opgaven gik ud på. Det er rigtigt, at der lige er ansat en medarbejder til den nuværende stilling, men så må den medarbejder enten gå op i tid eller afskediges og en ny ansættes på fuld tid. Det kan ikke være så svært og kan direktøren ikke løse den opgave, så må vi se på den udfordring, fortæller Kim Hesel.

Gerda Håstrup Jørgensen forklarer sin nej-stemme med samme argument.

- Jeg støtter tanken om at vi skal have en veterankoordinator, men samtidig har jeg så stor respekt for budget-processen, at jeg ikke kan støtte forslaget på grund af finansieringen fra innovationspuljen. Når der er afsat 500.000 kroner i budgetforliget til opgaven, så må vi få det bedste ud af det, siger Gerda Håstrup Jørgensen.

Annonce

Håber på januar-ansættelse

Udvalgets beslutning betyder, at der skal tages 200.000 kroner fra innovationspuljen i 2021 og 2022, men derefter vil udvalget forsøge at få beløbet med på budgettet fremadrettet.


Det er rigtigt, at der lige er ansat en medarbejder til den nuværende stilling, men så må den medarbejder enten gå op i tid eller afskediges og en ny ansættes på fuld tid. Det kan ikke være så svært og kan direktøren ikke løse den opgave, så må vi se på den udfordring

Kim Hesel, løsgænger


- Det afsatte beløb i budgetforliget på 500.000 kroner ville ikke række til en fuldtidsstilling, så jeg er glad for at veteranerne endelig kan se frem til, at der med finansiering fra bufferpuljen bliver ansat en veterankoordinator på fuld tid, siger Anja Daugaard, der forventer, at der snart kommer et jobopslag og at den nye veterankoordinator kan tiltræde til januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce