Annonce
Egtved

Nu får vovserne snart 10.000 kvadratmeter at boltre sig på

Der er ikke noget bedre for en hund end at få lov til at spæne rundt uden snor. Det kan de lige nu få lov til i hundeskove ved alle kommunens centerbyer undtagen Egtved. Men inden årets udgang gælder det også i Egtved. Arkivfoto: Mette Mørk
En gruppe Egtved-borgere har i flere år arbejdet for at få etableret en hundeskov i Egtved. Nu er der endelig fundet en placering.

Egtved: Der er gode nyheder for de firbenede familiemedlemmer i Egtved og omegn. Det er nemlig omsider lykkedes at få en aftale om en ny hundeskov ved Egtved helt på plads.

- Det har været rigtig svært at finde en velegnet placering. Der har været rigtig mange forslag i spil, som af forskellige årsager ikke kunne lade sig gøre. Men nu er det i samarbejde med Vejle Kommune lykkedes at finde et område, som kommunen ejer, som kan udlægges til hundeskov, forklarer Mia Schultz, som er en af tovholderne på projektet.

Den nye hundeskov, som bliver 10.000 kvadratmeter stor, kommer til at ligge ved Tudvadvej tæt på varmeværkets store solcelle-område. Det betyder, at området får placering i gå-afstand fra Egtved by, som har været et krav fra Vejle Kommunes side.

Annonce

Det har været rigtig svært at finde en velegnet placering. Der har været rigtig mange forslag i spil, som af forskellige årsager ikke kunne lade sig gøre. Men nu er lykkedes at finde et område, som kan udlægges til hundeskov.

Mia Schultz, tovholder

Knap ti år undervejs

Engang i løbet af efteråret vil området blive hegnet ind, og så vil hundene efter planen kunne boltre sig på området inden udgangen af 2019.

- Området er lige nu lejet ud til en landmand, som skal høste sine afgrøder, inden Vejle Kommune kan begynde at sætte hegn op, fortæller Mia Schultz.

Men taget i betragtning af, hvor længe en hundeskov har været et ønske blandt byens hundeejere, så er nogle få måneder ikke længe.

- Det er nok ved at være ti år siden, man så småt begyndte at arbejde på at få en hundeskov til byen. Jeg må tilstå, at jeg et par gange selv var begyndt at tvivle på, om det nogensinde ville lykkes, men nu tyder alt på, at vi inden årets udgang kan have et område, hvor vi kan slippe hundene fri af snor, siger hun.

Område med store muligheder

Selvom planerne er blevet trukket længere ud, end nogen nok havde forestillet sig, så er hun sikker på, at interessen og opbakningen stadig for hundeskoven stadig er stor. Selvom udtrukket hundeskov måske ikke er helt dækkende.

- Nogle vil måske synes, det er et lidt kedeligt område uden noget skov eller store træer. I stedet har vi et rigtig skønt område, hvor vi har mulighed for at starte helt fra bunden og udforme området præcis, som vi gerne vil. Vi kan selv bestemme, hvor der skal plantes træer og buskads, eller hvad vi kan finde på. Der er rigtig gode muligheder for at udvikle området efterhånden, forklarer Mia Schultz.

Vejle Kommune har allerede afsat penge til beplantning på området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Vejle

Folk er alt fra bange og vrede til lettede: Kommunen præsenterer podcast med coronaoplevelser

Annonce