Annonce
Hedensted

Nu forsvinder affaldsbjerg i Lindved: Kommune har fået firma til at hente det

Et bjerg med 1200-1500 tons primært plastikaffald har i nogle år skæmmet indfaldsvejen til Lindved. Borgerne er trætte af det, men nu bliver det endeligt fjernet. Foto: Morten Pape
Et firma fra Frederiksværk, der oprindeligt leverede plastaffald til et firma i Lindved, har sagt ja til at fjerne al plastikaffald på grunden.
Annonce

Lindved: I disse dage er bunker af plastik på den tidligere Dania-grund på Ny Agersbølvej ved at blive fjernet.

Bjerget af blandt andet plastik vil i løbet af de næste måneder bliver kørt til et sorteringsanlæg i Frederiksværk af firmaet Reaktor Aps.

De 1200-1500 tons plastik har ligget på grunden, siden et nystartet firma i 2017 ville begynde at sortere og sælge plastik videre til genanvendelse. Firmaet fik leveret plastik og andet affald, men gik konkurs, og kommunen kunne derfor ikke pålægge firmaet at få ryddet ud i affaldet, som var ulovligt oplagret på grunden, fordi firmaet ikke havde nogen miljøtilladelse.

Kommunen gik derfor i gang med at finde ud af, hvor affaldet stammede fra.

- Vi tog en dialog med de firmaer, som var involveret i leveringen af plastik og fik lavet en frivillig aftale med et af de firmaer, som havde solgt plastikken til Lindved-firmaet, forklarer Morten Christensen, leder af miljø-, bygge- og erhvervsservice i Hedensted Kommune.

Annonce

Glade for oprydning

Oprydningsarbejdet går det sjællandske firma nu i gang med og forventer at have afsluttet med udgangen af august. Firmaet afholder alle udgifter til arbejdet.

- Vi vil gerne være ordentlig mennesker. Affaldsbranchen har generelt et dårligt ry, men vi vil ikke have det siddende på os, at der ikke bliver ryddet op. Det skal ikke komme borgerne i Lindved til gene, at der er nogen, der har snydt os, siger Flemming Birke Jørgensen, der er dirketør i Reaktor Aps.

Hvor al plastikken kommer fra, er det ikke lykkes at finde frem til. Kommunen arbejder i øvrigt på at få personerne, der havde den oprindelige virksomhed, i et register over miljøsyndere, fortæller Morten Christensen.

- Vi og borgerne i Lindved er selvfølgelig glade for, at der bliver ryddet op. Vi slipper ikke sagen, men følger selvfølgelig op på, at plastikken bliver håndteret korrekt det sted, det bliver kørt hen, siger Morten Christensen.

Kommunen holder også løbende øje med, om der opstår andre affaldsbjerge andre steder i kommunen.


Vi tog en dialog med de firmaer, som var involveret og fik lavet en frivillig aftale.

Morten Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce