Annonce
Navne

Nu fylder hun 90 år: Gudrun har lavet mange gode måltider mad i sin karriere

Riis Skole, hvor Gudrun Sørensen, som er født i 1930, gik i skole, var en rigtig landsbyskole. Her ses skolen, som den så ud omkring år 1910. Arkivfoto
Annonce

90 år: I dag, torsdag den 12. november fylder Gudrun Sørensen, Frederiksberggade i Give,  90 år.

Hendes forældre drev et lille husmandssted i Lerager, hvor Gudrun blev født.

Hun gik i Riis Skole, og det var dengang man vitterlig traskede hele vejen til skole. En af hendes skolekammerater, Svend Aage husker, hvordan han ofte slog et slag forbi, så han og Gudrun kunne følges på gåturen.

Siden blev hun og klassekammeraterne konfirmeret i Givskud Kirke, og så var det ellers ud at tjene.

Gudrun mødte som ung Lars Sørensen fra Givskud, og de blev gift og slog sig ned på en ejendom på Loftlundvej. De fik tre børn, to sønner og en datter, og selvom de drev landbrug gav det ikke helt nok til at brødføde familien.

Gudrun gik derfor ud og arbejdede, og hun havde gennem sin karriere flere forskellige job. Hun gjorde blandt andet rent på Ikjær Skole. Senere kom hun til Riis Friplejehjem, hvor hun arbejdede i køkkenet i en årrække, og her kom Gudrun Sørensen til at lave mange gode måltider mad.

Hun mistede sin mand tidligt, da han i 1989 blev ramt af en hjerneblødning under kartoffelhøsten, og Gudrun Sørensen har siden været enke.

Hun valgte at sælge ejendommen og flyttede til det hus i Frederiksberggade i Give, hvor hun stadig bor. Hun har gennem årene holdt sig aktiv, og hendes helbred er stadig godt - kun kniber det lidt med bentøjet.

Med sin rollator til hjælp kommer Gudrun stadig lidt rundt, og hun har stadig kontakt til barndomsvennen Svend Aage, som nu bor i nabolaget og derfor af og til kigger indenfor på Frederiksberggade til en kop kaffe.

Børn og børnebørn kommer på besøg for at fejre Gudruns runde dag, men på grund af corona er festlighederne begrænset til den nærmeste familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce