Annonce
Billund

Nu går det den rigtige vej: Grindsted Sogn bevæger sig væk fra truende nedlukning

Blandt andet i Billund Lufthavn er mange blevet testet for corona. Lidt derfra i Grindsted har smitten været så voldsom, at sognet kunne været blevet nedlukket. Nu ser faren umiddelbart ud til at være drevet over. Arkivfoto: Jacob Schultz

Grindsted: Grindsted Sogn har balanceret på kanten af en nedlukning, men nu ser tallene ud til at være i bedring. Muligvis er faren for nedlukning derfor drevet over for denne omgang.

Sognet har i denne uge opfyldt to ud af tre kriterier for nedlukning. Kun fordi positivprocenten ikke har været helt oppe på 2,5, har beboerne i Grindsted undgået, at skolen, biografen og fodboldtræningen er lukket ned. Nu er positivprocenten på vej ned. Fra at have været oppe på 2,4 er den torsdag endt nede på 2,1.

Også når det gælder hele kommunen får det den rigtige vej. Når myndighederne skal vurdere, om en hel kommune skal lukke ned, kigger de på det, der hedder den testjusterede incidens. Den skal over 250, før der sker en nedlukning, men det tal er nu begyndt at falde. På sit højeste var den testjusterede incidens på 200, og den er nu 155.

Annonce

Det er kun Grindsted, der har været ramt af en smittebølge. I de andre sogne er der maksimalt fire smittede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce