Annonce
Vejle

Nu går teaterdirektøren efter fulde sale: Men flere ting kan bremse tilstrømningen

Mette Kier er klar til at inddele salen i Vejle Musikteater op i flere sektioner, men direktøren kender ikke kravene, der følger med de nye restriktioner, som træder i kraft søndag. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle Musikteater har mulighed for at inddele salen i flere sektioner. Men om salen kan fyldes, kommer helt an på de retningslinjer, der følger med coronarestriktionerne.

Vejle: Mette Kiers smil er vokset et par centimeter, siden avisen sidst talte med direktøren for Vejle Musikteater et døgn tidligere.

Torsdag morgen tydede meget på, at musikteatret efter den nuværende nedlukning kun måtte lukke 500 gæster ind i den store sal, og det er ikke nok til at skabe overskud på de forskellige forestillinger, musikteatret har på plakaten.

Men senere torsdag besluttede et folketingsflertal at se stort på regeringens anbefaling og øgede forsamlingsloftet i landets teatersale til 1500, hvis salene kan inddeles i sektioner med højest 500 i hver.

Annonce

Den såkaldte superliga-model betyder, at Vejle Musikteater nu - måske - får mulighed for at fylde store sal, hvor der er 1135 sæder.

Kommer helt an på krav

- Det er glædeligt at det ikke kun blev ved oprindelige 350, som i første omgang blev forhøjet til 500, for det her betyder, at vi kan have flere i salen. Men vi står med den udfordring, at vi ikke ved hvilke krav, der følger med inddelingen. Den oprindelige superliga-model kræver, at hver sektion har egen indgang og eget toilet og to kvadratmeter til hver gæst, men det er alt sammen noget, politikerne sidder og diskuterer lige nu, siger Mette Kier.

Hvis teatret skal opfylde alle disse krav, anslår hun, at teatret kun vil kunne lukke mellem 650 og 700 gæster ind i alt. Men er der ikke noget afstandskrav, vil teatret være tæt på at kunne fylde salen.

- Tidligere skulle der være et tomt sæde mellem gæsterne. Hvis det krav ikke er der, har vi et gulv og to balkoner, og derfor kan vi have tæt på fuld sal, siger direktøren.

Annonce

Har rykket for reglerne

Musikteatret har omkring 700 pladser på gulvet, og her skal der ske en opdeling, hvis salen skal fyldes. Men det er her, at der fortsat er usikkerhed om udmøntningen af reglerne.

Det er vel en anerkendelse af, at smitterisikoen ikke er særligt stor ved at gå i teater eller til koncert, hvis man sidder ned.

Mette Kier, direktør Vejle Musikteater

- Kulturministeriet har lovet at komme med en bekendtgørelse inden søndag (hvor de nye regler træder i kraft, red.), og vi har - som mange andre sikkert - rykket for den. Men det her er gået hurtigt, og det var nok lidt overraskende for mange, at Folketinget gik uden om regeringen. Derfor afventer vi lige nu kravene til at inddele i sektioner, siger Mette Kier fredag formiddag.

Annonce

Vigtigt med udmeldinger

Nu hvor musikteatret endnu engang har været ramt af en tvungen nedlukning, er teatret også ramt af en anden tendens, som er fulgt i hælene på de tidligere nedlukninger.

Det handler om folks lyst til at gå i teatret og bekymringen for at blive smittet, hvis man sidder tæt sammen i salen.

- Det er vildt positivt, at vi så hurtig får lov til at have flere gæster inde. Og det er vel en anerkendelse af, at smitterisikoen ikke er særligt stor ved at gå i teater eller til koncert, hvis man sidder ned, siger Mette Kier og tilføjer:

- Det er rigtigt, at vi er oppe imod folks utryghed, og derfor er det dejligt, at man nu begynder at tale om, at det er influenzalignende tilstande, hvis man bliver smittet. For hver gang vi lukker ned, stopper billetsalget, og vi har brug for, at der kommer disse udmeldinger.

Annonce

Hjælpepakker får en ende

Lidt afhængig af kravene til opdeling, begynder det også at lysne i forhold til at skabe økonomi i at sætte forestillinger op og lægge scene til koncerter, standup og foredrag i teatret.

- Vi har ikke kunnet have økonomi i de begrænsninger, der har været (under pandemien, red.), og der har vi kunnet søge nogle hjælpepakker. Men det kan jo ikke fortsætte i det uendelige, så det er vigtig for os, at vi kan få økonomi i det, siger Mette Kier, som har fuldt program fra 1. februar - også fordi flere ting er blevet flyttet fra december og januar.

- Vi satser på at være fuldt kørende fra starten af februar, men det kan ændre sig. Det ved vi godt, men så må vi tage bestik af det.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce