Annonce
Ikast-Brande

Nu har ambulancen fundet sin plads. Den bliver på brandstationen

Brandstationen i Nørre Snede bliver også fremover hjemsted for Region Midtjyllands ambulance i området. Arkivfoto: Peter Hald
Region Midtjylland har afgjort, at ambulancen fortsat skal holde til på brandstationen på Falkevej i Nr. Snede.

Nr. Snede: Også fremover vil der være en ambulance i garagen på brandstationen på Falkevej i Nørre Snede. Region Midtjylland har besluttet, at ambulancen bliver på sin nuværende plads.

Dog sker der alligevel nogle forandringer. Omkring 1. december ankommer der en splinterny ambulance af mærket VW Crafter. Hidtil har det været en Mercedes-ambulance, men VW har vundet udbuddet om nye ambulancer til regionen.

Og nok så væsentligt bliver det fremover regionens egne ambulancefolk, der skal køre i den nye ambulance.

Annonce

Regionsrådet har nemlig besluttet selv at klare en større del af ambulancedriften fremover, og i Nørre Snede og i øvrigt også Brædstrup vil Region Midtjylland overtage driften fra det Falck-ejede firma Responce fra 1. december.

For at tjekke økonomien bag den beslutning havde regionen foretaget en markedsundersøgelse af eventuelle alternative placeringer af ambulancen i Nr. Snede, men det endte altså med, at man foretrak den nuværende placering.

Større tryghed

Set med Nørre Snede-briller er det væsentligste, at byen beholder ambulancen, og på brandstationen er man naturligvis tilfredse med, at man stadig skal huse en ambulance.

- Det er supergodt, og det giver tryghed for lokalsamfundet, siger stationsleder Dennis Knudsen fra Nr. Snede.


Det giver tryghed for lokalsamfundet.

Dennis Knudsen, stationsleder


Rent praktisk har det stor betydning, at brandfolk og ambulancefolk holder til samme sted:

- Vi arbejder tæt sammen, for eksempel når der sker færdselsulykker, og det er vigtigt, at kommunikationen er i top, siger stationslederen.

Brandstationen i Nørre Snede drives i øvrigt af Falck. Der er 17 brandfolk tilknyttet stationen, og de har omkring 55 udkald om året, fremgår det af Brand & Redning MidtVests hjemmeside.

Driftsleder Sammy Kristensen fra Region Midtjyllands afdeling Præhospitalet, der har med ambulancer og lægebiler at gøre, er også tilfreds med, at der fortsat vil være en ambulance på brandstationen i Nørre Snede.

- Der bliver en god synergi i samarbejdet, og det har også været et ønske fra reddernes side at blive på Falkevej, siger han.

Der bliver otte fastansatte reddere, der skal arbejde i skiftende turnusser. De fleste har før været ansat i Responce.

Det har ikke været på tale at fjerne ambulancen fra Nørre Snede, men Region Midtjylland har som nævnt besluttet selv at overtage driften af ambulancen i byen, og det sker også andre steder.

Sidste år besluttede regionsrådet, at 60 procent af ambulancerne i Region Midtjylland fremover skal drives af regionen selv, mens Falck skal drive de resterende 40 procent. Det medfører, at Region Midtjyllands Præhospital fra december 2021 skal drive i alt 42 ambulancer og alle regionens 10 akutlægebiler.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ødelagt pullert gav fri adgang for ulovlig trafik, og Gunhild følte, at hendes seng stod på en motorvej: Derfor tog det månedsvis at få det fikset

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Stephanie frygter, at hendes morfar sidder fast eller glider i pløret: Nu er der kommet nyt grus på den udskældte plads ved testcentret

Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Billund

20-årige Chris bygger rækkehuse sammen med sin far: De er i gang med at bygge 34 nye i Billund

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Ikast-Brande

Grøn revolution: "Vilde" rundkørsler, frodige mikro-skove og byttecentraler spirer frem

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Skoleelever hjemsendes fra og med 15. december

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Vejle

Tirsdagens uhyggeligt høje smittetal er overgået: Smitten stiger med raketfart i flere vejlensiske sogne - og ét stort sogn står for hver 10. smittede

Annonce