Annonce
Vejle

Nu ikke kun for de modigste: Svømmeklub genopliver Vejle Fjordsvøm

Til august bliver det atter muligt at svømme fra Ibæk tværs over Vejle Fjord til Albuen, når Vejle Svømmeklub arrangerer Vejle Fjord Challenge. Arkivfoto: Mette Mørk
Efter to års pause vender Vejle Svømmeklub tilbage med en konkurrence for svømmere, der har mod på at krydse fjorden. Den nye udgave rummer også en bane for SUP-boards.
Annonce

Vejle: Vejle Fjordsvøm var en gang landets næststørste åbent vand-stævne med 550 modige deltagere, der i rekordåret 2012 trodsede strøm og brandmænd og svømmede på tværs af Vejle Fjord.

Men i 2019 valgte Vejle Svømmeklub at aflyse stævnet på grund af for få tilmeldinger, og fordi Vejle Kommune havde valgt at stoppe støtten til det årlige arrangement.

Klubben risikerede, at de mange frivillige kræfter, der blev lagt i arrangementet, ville resultere i et økonomisk tab, og det kunne bestyrelsen ikke forsvare.

Men efter to års pause vender landets ældste åbent vand-stævne tilbage i en fornyet udgave, som nu hedder Vejle Fjord Challenge.

Annonce

Henvender sig til hele familien

Det afvikles 22. august 2021, men allerede nu har Vejle Svømmeklub åbnet for tilmeldingen, og klubdirektør i Vejle Svømmeklub Johan Seistrup fortæller, hvorfor klubben tror på fornyet succes:

- Vi har valgt at nytænke Vejle Fjord Challenge i forhold til tidligere. Du kan stadig svømme over fjorden, men vi laver også en challengebane, hvor du enten kan svømme, stå på paddleboard eller raceboard. Derfor henvender vi os nu til hele familien og ikke kun til  hardcore svømmerne, siger Johan Seistrup.


Med den nye bane når vi meget bredere ud, for det betyder, at du ikke behøver være en haj til at svømme for at deltage.

Johan Seistrup, klubdirektør, Vejle Svømmeklub


Hvad er jeres succeskriterium, når det gælder antallet af deltagere?

- Vi har sat et maksimum deltagerantal på 450, men er vi over 300 deltagere, er det rigtig flot. Det, tror vi, er muligt, siger Johan Seistrup.

Annonce

Håber på aftale med kommune

Den nye og 400 meter lange challengebane, der placeres ud for målområdet ved Albuen, og udvidelsen af målgruppen skal sikre en større tilslutning end ved de seneste udgaver.

Og så håber klubben, at Vejle Kommune igen vil bakke op om arrangementet, som nåede 14 udgaver.

Vejle Fjord Challenge indeholder en 400 meter lang såkaldt challenge-bane, hvor deltagerne enten svømmer, står på SUP-board eller raceboard ud for Albuen. Banen skal gennemføres to gange, og deltagerne kan vælge, om de stiller op alene eller sammen med en makker. Illustration: Vejle Fjord Challenge

- Vi har ikke indgået en aftale med kommunen endnu. De ved godt, at vi laver disse ting, og vi håber, at kommunen vil støtte op om det. Vi har tidligere lånt toiletvogne, og kommunen har blandt andet stået for skiltning, og det er den aftale, vi håber at indgå igen, fortæller direktøren.

Han kalder det kommende arrangement en mere professionel udgave end de tidligere år.

- Forskellen fra de sidste mange år er, at det er de lønnede i svømmeklubben, der løfter opgaven. Men vi har stadig brug for rigtig mange frivillige kræfter, fortæller Johan Seistrup, der forventer at trække på omkring 100 frivillige før og under konkurrencerne.

Annonce

Kan øve sig henover foråret

Her godt syv måneder før startskuddet lyder, har 47 deltagere meldt sig til, og heraf har blot seks valgt udfordringerne på den nye challenge-bane.

Weekenden før fjordfestival

Vejle Fjordsvøm genopstår i år, men den nye udgave Vejle Fjord Challenge bliver ikke som tidligere en del af Vejle Kommunes "Vild med Vand"-arrangement, som nu hedder Vejle Fjordfestival og afvikles 28. og 29. august, hvis corona-pandemien tillader det.

Fjordfestivalen er koncentreret omkring havnen, og ifølge klubdirektør Johan Seistrup fra Vejle Svømmeklub er det svært at få logistikken mellem havneområdet og Albuen til at gå op.

Derfor har de to parter valgt at adskille de to vandarrangementer med en uges mellemrum.

- Vi havde overvejet at ligge det samme weekend, men det kan være svært at komme fra havnen til Albuen. Vi vil dog også deltage i fjordfestivalen weekenden efter vores eget arrangement, fortæller Johan Seistrup.

Men det er en tilslutning, som svømmedirektøren forventer, vil stige kraftigt hen over foråret og sommeren.

- Det er første gang, vi er så tidligt ude med tilmeldingerne, og de fleste plejer at melde sig til den sidste måned. Interessen for SUP-boards har været helt vild de senere år, og vi vil i løbet af foråret skabe nogle tilbud i både Tirsbæk og Høll, så alle får mulighed for at lege og lære at stå på et board. Så vi tror på, at rigtig mange vil melde sig, siger Johan Seistrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de nyeste corona-tal for Vejle her: Smittetallet stiger stadig - godt hjulpet på vej af B117

Annonce