Annonce
Billund

Nu kan budgetforliget mærkes: Engbo risikerer at blive lukket

Engbo i Stenderup-Krogagerer kommet i sparekikkerten og risikerer at blive lukket næste sommer: Foto: Martin Ravn
Engbo i Stenderup-Krogager risikerer at blive lukket, da der skal spares mere end syv millioner kroner på voksenstøtteområdet
Annonce

Stenderup-Krogager:  Engbo, det lille plejehjem i Stenderup-Krogager, går en usikker tid i møde. Et spareforslag lægger op til, at plejehjemmet lukkes.

Forslaget er dels en konsekvens af, at Bilund Kommune har besluttet at flytte en række kortidspladser til Sydtoften i Grindsted og dels af et sparekrav fra sommerens budgetforlig på 7,27 millioner  kroner.

Mandag er politikerne i voksenudvalget indkaldt til ekstraordinært møde med en bunden opgave: Der skal findes 7,27 mio. kroner i budgettet.

Annonce

Luk eller spar alle steder

På bordet ligger tre forslag. De to af dem indebærer, at Engbo lukkes. Det tredje betyder besparelser på samtlige af kommunens plejehjem.

Forvaltningen har beregnet, at Billund Kommune kan spare 4,64 mio. kroner på at lukke Engbo. Bliver der samtidig nedlagt otte plejehjemspladser i Sdr. Omme, er den samlede besparelse næsten i hus.

Et andet forslag går på at oprette otte plejehjemspladser i Sdr. Omme, når korttidsboligerne samles på Sydtoften. Det er der dog ikke så stor en besparelse ved.

Det tredje forslag går på at køre sparekniven hen over alle kommunens plejehjem, som så skal spare mellem 300.000 og 600.000 kroner hver, hvilket vil få store konsekvenser for både beboere og medarbejdere.

Annonce

Er der alternativer

Robert Terkelsen (V), formand for voksenudvalget, er ikke glad for situationen.

- Men det er, hvad forvaltningen og jeg har haft fantasi til at komme op med. Det er jo ikke fordi, jeg synes, det er særlig fedt, hverken at lukke Engo eller at køre med salami-metoden, siger han og understreger, at han er lydhør overfor andre forslag.

- Men vi skal have budgettet i balance, og lukker vi ikke Engbo, vil vi stadig have en udfordring der, siger han med henvisning til, at med de tilbageværende ti pladser gør stedet for lille til at kunne drives rentabelt.

Annonce

Kan være vedtaget inden jul

Vedtager politikerne på mandag forslaget om at lukke Engbo eller at spare via salamimetoden, kommer forslagene i høring indtil den 23. november. I den periode kan alle borgere samt handicaprådet, kontaktrådene på plejehjemmene samt medarbejderne give deres holdning til kende, inden voksenudvalget igen mødes og træffer en endelig beslutning. Det sker den 30. november og sagen bliver herefter afgjort i byrådssalen den 15. december.


Det er jo ikke fordi, jeg synes, det er særlig fedt, hverken at lukke Engo eller at køre med salalmi-metoden.

Robert Terkelsen (V)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Jesper hænger syv kilometer julebelysning op hvert år: Han giver et stjernegodt råd til vejlenserne

Annonce