Annonce
Hedensted

Nu kan der parkeres på torvet i Tørring

Handlende i Tørring har nu fået nogle ekstra parkeringspladser på torvet. Pladserne er midlertidige, da torvet planlægges lagt om. Foto: Ingrid Trier
Tørring har fået 14 ekstra parkeringspladser på Torvet. Pladserne er en erstatning for de parkeringspladser, der er forsvundet i forbindelse med byggeriet af det kommende administrationshus.
Annonce

Tørring: Fremover bliver det lidt nemmere at finde en parkeringsplads i Tørring. Det håber Tørring Handelsstandsforening, der i samarbejde med Hedensted Kommune har fået optegnet 14 nye parkeringspladser på torvet i et område, der hidtil har været friholdt for trafik.

Parkeringspladserne er tænkt som en delvis erstatning for de parkeringspladser, der er forsvundet i forbindelse med byggeriet af et nyt administrationshus. Det fortæller handelsstandsformand Henrik Hornemann.

- Vi har mistet de omkring 40 parkeringspladser, der var på hjørnet af Østergade og Jernbanegade til byggepladsen, og det har givet en del parkeringsudfordringer i midtbyen. Konsekvensen er, at mange biler holder ulovligt parkeret og at man cirkulerer flere gange rundt for at finde en ledig plads. Ingen af delene er godt for trafiksikkerheden, så derfor har det været nødvendigt at gøre noget, konstaterer Henrik Hornemann.

Annonce

Har fået kritik

De nye parkeringspladser er på sociale medier blevet kritiseret for at inddrage et bilfrit opholdsrum i midtbyen. Henrik Hornemann understreger, at den ene halvdel af torvet, hvor der tidligere var en grill, forsat vil være fri for biler. Der er desuden tale om en midlertidig løsning, da hele torvet planlægges at blive lagt om, når administrationshuset er færdigbygget.

- Der kunne sagtens have været opmærket flere båse på torvet, men af hensyn til sikkerheden fravalgte vi trods stort behov dette. Den valgte løsning er midlertidig - og tilbage står, at der er langt færre parkeringspladser i centrum, end før byggeriet begyndte, så der er bestemt ingen butiksejere i Tørring, der føler, at der er taget særlige økonomiske hensyn til dem - tværtimod, lyder det fra Henrik Hornemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce