Annonce
Vejle

Nu kan du gå rundt i det gamle hus hjemmefra: Coronaen tvinger gymnasium ud på nye veje

Skærmklip af Vejle Tekniske Gymnasiums præsentation, hvor man kan gå rundt i huset, som det kendes fra Google Street View. Undervejs kan man vælge videoer som her, hvor rektor Jørgen Lassen byder velkommen. Skærmklip: Leif Baun
Hvordan holder man præsentationsaften i coronaens klamme favntag? Man sender et kamera rundt i sit hus a la Google Street View og vupti: Væk er alle begrænsninger.
Annonce

Vejle: Det ligner en genistreg. Tirsdag holder Vejle Tekniske Gymnasium orienteringsaften om uddannelsen som så mange gange før.

Men coronaen har tvunget gymnasiet til at gå nye veje. Undervejs er alt løst, der handler om parkeringsbøvl, hvor mange der er plads til, og hvornår man skal være der.

Hele huset er gennemfotograferet og lagt ind i et system, hvor man kan "gå rundt" inde i huset, lige som man kører rundt med Google Street View. Undervejs er der personer, der kan trykkes på maven, så små videoklip går i gang. Her man man møde både ansatte og elever, der fortæller om uddannelsen.

Annonce

De står klar døgnet rundt

Det hele gøres hjemmefra og når det passer én. Og det kan sagtens være fra andre lande. Rektor og de andre står klar 24/7 via et link, der kommer til at ligge på gymnasiets hjemmeside. Det gælder også den liveudsendelse, som gymnasiet sender tirsdag aften.


Vi har talt om det her længe. Uden coronaen havde vi ikke fået det lavet. Det kan bruges mange år frem, og der er uanede muligheder.

Jørgen Lassen, rektor, Vejle Tekniske Gymnasium


- Vi har talt om det her længe. Uden coronaen havde vi ikke fået det lavet. Men vi tror, det kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Det kan bruges mange år frem, og der er uanede muligheder. Ud over præsentationerne kan nye elever også vænne sig til huset og lære det at kende på forhånd, siger rektor Jørgen Lassen.

Selve 3D-scanningen af gymnasiet har kostet omkring 30.000 kroner, men dertil er lagt en portion arbejdstimer til optagelse og redigering af videoklip, som et hav af elever har hjulpet med.

Markedsføring er en vigtig del af projektet.

Annonce

Afhængige af besøg

- Vi er det lille gymnasium i byen med cirka 350 elever. De andre har mange til at fortælle om deres historie. Vi er meget afhængige af besøg og åbent-hus-møder. Det er vigtigt at kunne vise stedet frem, for vi oplever jo, at når de unge først har set stedet, synes de, at det er et hyggeligt hus, siger Jørgen Lassen.

På nuværende tidspunkt er der tilmeldt flere, end der kom på besøg sidste år. Men som sagt: Om der så kommer 200, eller 2000, er der plads nok, og alle kommer til at stå i forreste række og vil kunne høre, hvad der siges. Ellers kan man bare afspille videoen en ekstra gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Leder i Eventyrhuset: Vi fik besked klokken 10.40. Klokken 12 var institutionen tømt for børn

Billund

Privat børnehave er lukket ned: Den britiske variant af covid-19 er konstateret i både Grindsted og Billund

Vejle Boldklub For abonnenter

Sat på spidsen: Venter der VB en ny nedtur eller en ny superligasæson?

Annonce