Annonce
Erhverv

Nu kan man atter købe bagerbrød i Egtved

Der er blevet knoklet fra morgen til aften for at gøre den nye bagerforretning klar til åbning. Nu glæder Christina Kehlet sig til at tage imod kunderne i Egtved Brød & Kager. Foto: Mette Mørk
Christina Kehlet havde for få år siden ikke forestillet sig, at hun en dag skulle være selvstændig. I dag, lørdag, åbner hun sin nye forretning Egtved Brød & Kager.
Annonce

Egtved: Det begynder for alvor at ligne en bagerforretning med disk, kasseapparat, hylder til brød, fletkurve til rundstykker og kagekølere. De sidste detaljer i indretningen mangler - og så mangler selvfølgelig det vigtigste; brød og kager.

Det er fredag - dagen før Egtved Brød & Kager åbner. De sidste par dage har sommerfuglene i maven hos Christina Kehlet, kvinden bag den nye forretning, været gradvist tiltagende.

- Efterhånden som jeg har gået og indrettet butikken, er det blevet meget mere virkeligt, at det er ved at være så vidt. Nu er det lige op over, siger hun.

Christina Kehlet har valgt en varm lysebrun farve på væggene og indrettet det lille tilhørende caféhjørne med små borde, hvidmalede stole og små glasvaser med påskeliljer.

- Jeg vil gerne have, at stedet udstråler varme og afspejler lidt af min personlighed. Mit ønske er, at folk skal synes, at her er hyggeligt, og det er et sted, de kunne have lyst til at sidde og hygge sig, forklarer Christina Kehlet.

Efterhånden som jeg har gået og indrettet butikken, er det blevet meget mere virkeligt, at det er lige ved at være så vidt. Nu er det lige op over.

Christina Kehlet, indehaver

Annonce

Mod på at blive selvstændig

32-årige Christina Kehlet har arbejdet i butik i en længere årrække, de seneste fire år indenfor bagerbranchen, hvoraf et lille års tid var som daglig leder af en bagerforretning, så hun føler sig fagligt godt rustet til at kaste sig ud i at åbne egen forretning.

- Jeg har et eller andet sted altid tænkt, at det kunne være fedt at blive selvstændig en dag, men jeg har ikke tidligere haft mod på det eller troen på, at jeg kunne finde ud af det. Det har jeg fået nu. Blandt andet har min kæreste været stor støtte. Han er selvstændig og er rigtig god at have på sidelinjen. Det giver tryghed at have ham at sparre med, fortæller hun.

Troen på forretningsidéen voksede, da Christina Kehlet kontaktede sin tidligere chef hos Møllebageren i Vejle for at høre, om han ville være interesseret i at levere brød og kager, hvis hun startede egen forretning.

- Han var straks med på idéen. Han kender mig og ved, hvad jeg kan. At han troede sådan på mig, gav mig en styrket tro på, at det var det rigtige for mig at starte selv, lyder det fra Christina Kehlet.

Også hendes 11-årige søn har været med på idéen fra starten.

- Det var vigtigt for mig, at han støttede idéen, for jeg kommer til at bruge mange timer her, men han synes bare, det er fedt, siger hun.

Annonce

Plads til alle

Christina har altid holdt meget af at stå i butik. Ikke mindst sætter hun stor pris på den daglige kontakt med kunder.

- Jeg elsker, når man over tid opbygger en god relation til de kunder, der kommer fast. Det er så hyggeligt, synes jeg. Det håber jeg også vil ske her, siger Christina Kehlet, som håber at få godt gang i salget af brød og kager, men også at der vil være mange, der har lyst til at sætte sig i caféhjørnet.

Drømmen er, at det bliver et sted, hvor folk sidder og nyder en kop kaffe sammen med gode venner, familien, mødregruppen eller hvem, de nu ellers bruger en hyggestund med. Eller at nogle måske bare får lyst til at sidde alene med en kop kaffe og en avis og hygge sig.

- Det skal være sådan et sted, der kan rumme alle typer mennesker. Mens jeg var hos Møllebageren i Mary's i Vejle, kom der blandt andet en del ældre, ensomme mennesker og nogle folk fra forskellige bosteder i nærheden for bare at sidde med en kop kaffe og få en lille snak. Dem skal der være plads til her også, fortæller hun.

Christina Kehlet har lagt meget vægt på en hyggelig indretning, der gerne skal afspejde lidt af hendes personlige stil. Det skal nemlig gerne være et hyggeligt sted at opholde sig for både kunder og hende selv. Foto: Mette Mørk
Annonce

Det tyder godt

Christina Kehlet glæder sig nu rigtig meget til at åbne butikken og se, hvordan Egtved-borgerne tager imod den nye forretning.

- Jeg har fået så mange positive kommentarer, blandt andet på facebook, siden jeg fortalte, at jeg åbner. Det betyder virkelig meget for mig. Så håber jeg, det betyder, at de også vil komme og købe i forretningen, siger hun.

Umiddelbart tyder det godt.

- De sidste tre dage, hvor vi har gået og arbejdet herinde, havde vi nok kunnet betjene de første 50, som er kommet ind for at se, om vi havde åbent. Det gør mig helt høj, når det sker, for det er et godt tegn, lyder det fra Christina Kehlet, der nu bare glæder sig usigeligt til første åbningsdag.

Egtved Brød & Kager er rykket ind i den forreste del af den tidligere Fakta-bygning. Planen er, at der senere skal anlægges en træterrasse foran butikken - måske to - hvor man i sommerperioden kan sidde med en kop kaffe eller en is. Foto: Mette Mørk
Christina Kehlet har fire års erfaring med bagerbranchen, hvoraf hun i de tre af dem har været ansat hos Møllebageren i Vejle. Nu glæder hun sig til at stå på egne ben i egen forretning. Foto: Mette Mørk
De sidste detaljer som eksempelvis lidt på væggene mangler stadig i det nye caféhjørne, men det kommer senere. Det har i første omgang handlet om at få butikken klar til åbningsdagen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce