Annonce
Vejle

Nu kan skole og forældre selv vælge: Også elever fra specialskoler må blive hjemme

Leder af Skibet Skole Gert Hougaard, forudser, at omkring halvdelen af eleverne i specialafdelingen vil blive hjemme på grund af coronafaren. Tirsdag blev op til en lokal beslutning mellem skole og forældre for hvert enkelt barn, om det er bedst for det at opfylde undervisningspligten hjemmefra eller at møde ind i skolen. Arkivfoto: Jim Hoff
Nye corona-retningslinjer gør, at elever kan blive hjemme, hvis skoleleder og forældre sammen vurderer, at det er det bedste for barnet. I Skibet Skole vil nok halvdelen blive hjemme.
Annonce

Skibet: Hidtil har elever i specialskoler haft mødepligt i deres skoler - på trods af coronanedlukningen af alle de "almindelige" folkeskoler.

Men tirsdag faldt et nyt sæt regler på plads, der tillader skolerne og forældrene selv at beslutte, hvad der er bedst for børnene. Det vil sige, at undervisningspligten også kan opfyldes hjemmefra.

På Skibet Skole er det et gæt, at omkring halvdelen af eleverne vil blive hjemme.

- Det rigtig vigtige er at huske, at vi ikke kan slå alle elever over én kam, heller ikke i dette tilfælde. Nogle vil blive hjemme, mens det for andre vil være bedst at møde ind hver morgen. Det skal vurderes mellem skole og forældre i hvert enkelt tilfælde, siger skoleleder Gert Hougaard fra Skibet Skole.

Det hele er ret nyt, og først i løbet af onsdag ventes det hele at være faldet på plads. Skolen har 90 elever i denne gruppe.

- Vi har nogle forældre, som har været meget bekymrede. Når der er en risiko forbundet med skolen, så de andre elever sendes hjem, så spørger forældre med en elev i specialafdelingen selvfølgelig: "Hvorfor ikke mit barn?" Jeg har også en del af personalet, der er bekymret, siger Gert Hougaard.

Annonce

Tilfredse forældre

Hos "Skole og Forældre", der er en interesseorganisation for skolebestyrelsesmedlemmer i folkeskolen, er man godt tilfreds med, at forældre til elever i specialskoler og specialklasserækker nu i samarbejde med skolen kan beslutte, at børnene kan blive hjemme.

- Med barnets behov i fokus har vi den seneste uge opfordret til større fleksibilitet på specialområdet. Derfor er jeg glad for, at retningslinjerne nu gør det tydeligere, hvilke muligheder skoler og forældre har for at træffe lokale beslutninger. Hidtil har alle elever i specialskoler og specialklasser haft mødepligt på skolen, og det har været for firkantet, siger Skole og Forældres næstformand, Cecilie Harrits.


Når der er en risiko forbundet med skolen, så de andre elever sendes hjem, så spørger forældre med en elev i specialafdelingen selvfølgelig: 'Hvorfor ikke mit barn?'

Gert Hougaard, leder af Skibet Skole


De nye retningslinjer præciserer også, at afstandskravene generelt ikke gælder i grundskolen, og det er ifølge de sundhedsfaglige retningslinjer heller ikke nødvendigt. Man mener, at børn bliver mindre syge af coronaen.

Annonce

Børn er børn

- Børn er børn, og det vil i mange situationer ikke være muligt for dem at holde afstand. Det er positivt, at retningslinjerne bliver tydeliggjort på dette område, siger Cecilie Harrits.

Anbefalingen er, at der holdes to meters afstand i den stillesiddende undervisning, men eleverne må fortsat gerne være tættere på hinanden i frikvarterer eller gruppearbejde. Her er anbefalingen, at det er faste grupper af børn, der er i tættere kontakt med hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

VEJLE

Er Bilka blevet vores nye tivoli? HK Sydjylland advarer mod indkøb som underholdning i corona-hverdagen

Annonce