Annonce
Vejle

Nu kan Vejles udsatte få ordnet gebisset - endda ganske gratis

Kommunen har fået 792.000 kroner til formålet i 2020 og 1,2 millioner i 2021. Arkivfoto
Det kan hurtigt blive dyrt, hvis tænderne trænger til en større overhaling. Men nu kan byens mest udsatte se frem til gratis behandling.
Annonce

Vejle: Nogle af Vejle Kommunes mest udsatte borgere kan fremover få ordnet deres tænder helt gratis. Det står klart, efter at regeringen har givet alle kommuner og dermed også Vejle en pose med penge.

I år er der lokalt afsat 792.000 kroner til formålet og 1,2 millioner i 2021. Vejle satte for år tilbage gang i et projekt i Sundhedshuset, hvor man siden har tilbudt en del af tandplejen kvit og frit til blandt andre hjemløse.

Men nogle behandlinger har været forudsat af en vis egenbetaling. Især ved såkaldte funktionsopbyggende behandlinger, hvor borgeren eksempelvis skulle have broer på sine tænder eller gebis.

Annonce

Dårlige tænder

Nu er der udsigt til, at også sådanne indgreb bliver gratis - hvilket selvfølgelig beror på en konkret vurdering.

Beslutningen om at hjælpe samfundets svageste glæder formanden for byrådets sundheds- og forebyggelsesudvalg, Peder Hummelmose (V).


Det glæder mig, at vi fremover kan hjælpe de udsatte endnu mere. For vi ved jo godt alle, at når man er udsat, så har man ofte også problemer med tænderne.

Peder Hummelmose (V), formand for byrådets sundheds- og forebyggelsesudvalg


- Vi er på en måde allerede i gang med det gode arbejde, da vi forvejen har postet 250.000 kroner i arbejdet årligt. Men det glæder mig, at vi fremover kan hjælpe de udsatte endnu mere. For vi ved jo godt alle, at når man er udsat, så har man ofte også problemer med tænderne, siger Peder Hummelmose.

Annonce

Søgning er uvis

Det er uvist, hvor mange udsatte vil gøre brug af tilbuddet.

Ifølge forvaltningen er det sikkert ikke mange. Samtidig kan det være vanskeligt at definere hjemløshed præcist, og derfor anbefaler forvaltningen ikke kun at hjælpe hjemløse i traditionel forstand, men også borgere, der "ikke kan opholde sig i egen bolig, og som ikke kan benytte de almindelige tandplejetilbud".

Sådan står der i det materiale, som politikerne i udvalget har fået til orientering om sagen.

Ifølge Peder Hummelmose kan det også gå den anden vej. At for mange vil gøre brug af tilbuddet. Så må man sætte nogle begrænsninger op.

- Vi kan blive nødt til at afgrænse lidt, men det taler vi om, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Vejle

Vejles margarinekonge kom brat af dage

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce