Annonce
Give

Nu kommer der gang i byggeriet i Sejershaven

Der begynder at komme skub i Sejershaven. Både mod nord og syd starter der byggeri af i alt 17 nye boligheder omkring 1. april. I følge planerne skal boligernes står færdige sidst på efteråret.

17 nye boliger bliver påbegyndt til april. Meta Marie tegner sig for de 10. De sidste syv bliver rækkehuse.

Annonce

Gadbjerg: Dvaletilstanden er ved at være ovre for den kommunale udstykning på Sejershaven.

Her er der de sidste 10 - 15 år sket meget lidt. Af de oprindeligt 25 byggegrunde er kun de tre blevet bebygget, og det er sket med ujævne mellemrum.

Men nu begynder der at komme skred i aktiviteterne. Det skyldes ikke mindst en målrettet og vedvarende indsats fra byens selvudnævnte "Tænketank", der blandt andet består af Thokil Hansen, Aage Bonde og Torben Pedersen.

For et lille års tid siden holdt "Tænketanken" et møde med embedsfolk fra Vejle Kommune, primært for at få sat skub i Sejershaven og få alle grundene byggemodnet. Kommunen ville oprindeligt kun byggemodne de grunde, der lå først for i udstykningen.

Sideløbende med kontakten til kommunen havde "Tænketanken" også gang i forskellige projekter i udstykningen. Et af disse projekter bliver nu sat i værk.

Det er lykkedes at få det Silkeborgbaserede murer- og tømrerfirma Wils A/S interesseret i Sejershaven. Her har firmaet købt tre sammenhængende grunde og fået tilladelse til at bygge syv rækkehuse.

Hvis du påtænker at købe, kan du nå at få indflydelse på selve indretningen inden 1. marts 2018. Materialer kan beses og udvælges på Langgade 5.

Fra salgsmaterialet for de syv rækkehuse.
Annonce

Mere på vej

Byggestart er sat til 1. april. De syv rækkehuse bliver på hver 117 kvadratmeter og dertil 18 kvadratmeter garage.

- Firmaet vil helst sælge rækkehusene, men er også villige til at leje dem ud, siger Thorkil Hansen fra "Tænketanken".

Prisen er sat til 1,5 millioner kroner. I prisen er alt inklusiv, også belægning og anlagt have.

- Men firmaet vil gerne bygge mere. Der foregår for øjeblikket forhandlinger med kommunen om at købe yderligere tre grunde og bygge nogle lidt større rækkehuse, siger Thorkil Hansen.

Det forudsætter dog, at der udarbejdes en ny lokalplan for området. Skal der være så meget tæt-lav bebyggelse, stiller det krav om mere plads til fællesareal end der er med den nuværende lokalplan.

Der skal også ske ændringer i det areal, der er afsat til regnvandsbassin. Bliver der bygget flere boliger, skal der også være et større areal til opsamling af overfladevand.

Annonce

Meta Marie

- Arbejdet med den nye lokalplan er sat i gang, men det tager gerne et års tid, fra en lokalplan sættes i gang til den er endelig vedtaget, siger Thokil Hansen.

Han fortæller også, at der er "i hvert fald et par" seriøse henvendelser om at købe byggegrunde i den østlige del af udstykningen. Her venter man på, at kommunen træffer beslutning om at byggemodne hele udstykningen, hvilket næppe sker, før lokalplanen er vedtaget.

I mellemtiden går friplejehjemmet Meta Marie i gang med at udvide. Friplejehjemmet har også købt tre grunde og fået dem lagt sammen. Her skal der opføres ti ny boenheder med tilhørende fællesbygninger.

Det bliver et såkaldt skærmet afsnit, hvor der er tages specielle hensyn til beboere med særlige behov. Det er ofte demente beboere, der kan have glæde af at bo på skærmede afsnit.

Meta Marie regner også med at gå i gang inden for to måneder. Alle de nødvendige tilladelser er på plads. Det samme er de økonomiske rammer.

Både friplejehjemmet og Wils A/S regner med indflytning sidste på året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce