Annonce
Kultur

Jelling Orm er tilbage: Vikingeskib pryder igen Fårup Sø

Vikingeskibet Jelling Orm blev onsdag eftermiddag atter søsat i Fårup Sø, hvor det skal ligge indtil oktober. Foto: Martin Søndergaard Jensen
Vikingeskibet Jelling Orm er efter en mindre forsinkelse atter blevet sat ud i Fårup Sø, hvor det skal tage sommerglade-turister med på historiske sejlture.

Jelling: Ved Fårup Sø kan man atter mærke det historiske vingesus, når man ser vikingeskibet Jelling Orm ligge og flyde rundt.

Efter en måneds forsinkelse kunne skibet endelig komme til søs, da det onsdag eftermiddag igen blev søsat i Fårup Sø.

Vikingeskibet var sidste år gået lidt i stykker, og sammen med den nuværende corona-situation har det betydet, at der har været lidt forsinkelser i arbejdsprocessen.

Annonce


Vi har en del sejladser i programmet, og det er vi rigtig glade for. Så vi glæder os til den kommende sæson og håber, at mange vil få glæde af skibet.

Mette Madsen, kasserer i skibslauget


- En del vejarbejde har gjort, at den ikke kunne blive kørt ned til søen. Det er jo ikke den mindste båd, så det er ikke bare sådan lige at få den fragtet derned, fortæller Trine Ballegaard, som er formand for bestyrelsen i skibslauget.

- Samtidig er vi ikke så mange mennesker til at udføre arbejdet på skibet, og så er det naturligt, at det tager lidt længere tid at få den søsat, siger hun.

Nyt samarbejde

Sidste år skulle et samarbejde mellem Skibslauget Jelling Orm og Kongernes Jelling være indledt. Det blev udskudt til i år, hvor vikingeskibet over vinteren har stået på Anesminde ved Kongernes Jelling.

Med samarbejdet gælder også, at Kongernes Jelling kan bruge skibet til at teste flere ting, lige som der også bliver et samarbejde på selve søen.

- Vi har et godt samarbejde med Kongernes Jelling, som har undersøgt forskellige ting ved skibet, mens det har stået på land. Nu udvider vi samarbejdet, så vi også kommer til at tilbyde sejladser, uden at man skal være en gruppe på ti personer eller mere, siger Trine Ballegaard.

Annonce

Søsat og klar til eventyr

I sol og med fremmødt publikum kunne Jelling Orm så endelig glide i vandet onsdag eftermiddag.

- Det hele gik, som det skulle, og der var mødt en del mennesker op ved søen. Så vi er rigtig glade, siger Mette Madsen, som er kasserer i Skibslauget Jelling Orm.

Hun påpeger dog, at de er meget opmærksomme på skibet de første par dage, da skibet helt automatisk vil tage lidt vand ind.

- Der går lige lidt tid, før skibet er tæt. Helt naturligt skal træet i skroget lige suge vand til sig, inden det tætner fuldstændig. Derfor ligger det også meget tæt på land lige nu, så det ikke synker. Men vi har en pumpe kørende, så det skal nok gå, siger hun.

Allerede 12. juni skal skibet ud på årets første sejltur, og det glæder Mette Madsen sig over.

- Vi har en del sejladser i programmet, og det er vi rigtig glade for. Så vi glæder os til den kommende sæson og håber, at mange vil få glæde af skibet.

I forbindelse med Tour de France-besøget i Jelling næste år, er man i skibslauget i gang med planlægningen, men modtager gerne ideer udefra.

- Vi vil gerne vise vikingeskibet frem, når Tour de France næste år kommer forbi byen. Så hvis nogen har en god og kreativ idé til, hvordan vi kan gøre det på en anderledes måde, hører vi meget gerne fra dem. Og hvis nogle har lyst til at melde sig ind i skibslauget, har vi også plads til det, siger Mette Madsen.

Vikingeskibet kan opleves i Fårup Sø, inden det tages op igen 1. oktober.

Annonce
Vejle For abonnenter

Peschardt er harm over splittelsen i Venstre: 'Forligspartierne får et alibi for at smide en motorvej midt i vores enestående natur'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Jannie fik to minutter til at sælge sig selv til sine partifæller: Nerverne kom på talerstolen

Egtved For abonnenter

Hærvejsmotorvejen splitter Venstre i Vejle Byråd: Se her, hvem der mener hvad

Alarm 112

Kommunen lukkede plejecenter i lille landsby: Nu kommer der liv i lokalerne igen

Erhverv

Tidligere 'Masterchef' mestrer mexicansk mad fra forsamlingshusets køkken

Navne For abonnenter

Tidligere kvæginseminør var tæt på at dø: Nu kan han fejre 90-års fødselsdag

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Afstemning startet ved Danmarks tredje scoring: EM-festen fortsætter i storformat i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Demonstration i Vejle endte med dødstrussel: Nu er demonstranterne anmeldt for racisme

Sport

Udebanefans må tage på stadion i Superligaen fra 1. august

Alarm 112

Kaos i køreprøve-køen: Erfarne bilister kan miste både kørekort og job

Alarm 112 For abonnenter

42-årig var tæt på at brænde sin bolig af: Fik 30 dages fængsel

Børkop

Efter et halvt år med ombygning: Genbrugsplads er klar til indvielse

Annonce