Annonce
Trekantområdet

Nu løfter Jørn Pedersen sløret: Nej tak til Eva Kjer Hansen som Koldings næste borgmester

Eva Kjer Hansen er kommet i modvind hos Koldings borgmester, efter at hun har meldt ud, at hun går efter at blive hans efterfølger. Foto: Søren Gylling
Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) melder ud, at han støtter sin byrådskollega Jakob Ville i kampvalget om at blive Venstres næste borgmesterkandidat. Af principielle årsager er han modstander af, at den landskendte folketingspolitiker Eva Kjer Hansen får posten.
Annonce

Kolding: Selvom Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) tidligere har afvist at involvere sig i valget af sin efterfølger, så melder han nu alligevel ud, at han ikke kan støtte Kolding-kredsens mangeårige folketingsmedlem og tidligere minister i flere versioner, 56-årige Eva Kjer Hansen, som Venstres næste borgmesterkandidat.

Jørn Pedersens stemme kommer derfor til at ligge i vægtskålen hos Venstres gruppeformand i Kolding Byråd, 43-årige Jakob Ville, når han og Eva Kjer Hansen skal i kampvalg på et opstillingsmøde for Venstres omkring 500 medlemmer i Kolding den 8. oktober.


Jeg har kæmpe respekt for Eva og hendes indsats i Folketinget. Men jeg er ikke tilhænger af, at man flyver kendisser ind udefra.

Jørn Pedersen (V), afgående borgmester i Kolding


Jørn Pedersen løfter sløret for sin holdning præcist en uge efter, at Eva Kjer Hansen meldte sig ind i den lokale kamp om borgmesterposten i Kolding. Selv afslørede han den 24. august, at han ikke genopstiller som borgmester, og dagen efter rakte Jakob Ville hånden i vejret og sagde, at han er klar til at tage over som Venstres frontfigur i sin hjemby.

- Nu er der gået en periode, hvor flere kandidater har kunnet melde sig. Nu forventer jeg ikke, at der kommer flere, og derfor melder jeg ud, at jeg bakker op om den lokale kandidat, siger Jørn Pedersen med henvisning til, at Eva Kjer Hansen hverken er byrådsmedlem eller bor i Kolding endnu. Hendes adresse er indtil 1. oktober i Aabenraa.

Annonce

Gejsten i fare

Jørn Pedersen siger, at han fortsat ville have afvist at involvere sig, hvis det var to eller flere medlemmer af Venstres byrådsgruppe, der skulle ud at konkurrere om posten som partiets borgmesterkandidat.

- Hvis en anden fra gruppen også havde meldt sig på banen, så havde jeg ikke peget på Jakob nu, siger han.

Han understreger også, at han intet har imod Eva Kjer Hansen personligt, og at "jeg vil bakke hende op 100 procent, hvis hun bliver vores nye borgmesterkandidat."

- Jeg har kæmpe respekt for Eva og hendes indsats i Folketinget. Men jeg er ikke tilhænger af, at man flyver kendisser ind udefra. For hvor motiverende er det lige at være hjælperytter på holdet, hvis man aldrig selv får chancen for at blive kaptajn? Jeg er bange for, at det tager gejsten fra lokale politikere, som har knoklet for deres kommune i årevis. Og hvis det bliver tendensen, at man henter kendte navne ind i byrådspolitik udefra, så bliver det godt nok svært at få lokale talenter til at engagere sig, forudser Jørn Pedersen.

Borgmesteren ved, at der er flere i Venstres byrådsgruppe end Jakob Ville, "der kunne gå med drømmen om at blive borgmester", og han er bange for, at de nu holder sig tilbage, fordi de ikke vil tabe et kampvalg.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce