Annonce
Egtved

Nu lukker den sidste bank i området: Vi smiler med det ene øje og græder med det andet

Middelfart Sparekasse lukker sin filial i Ødsted fra nytår. Foto: Anne Hedegaad.

Fra nytår er det slut med Middelfarts Sparekasses filial i Ødsted. Der forbliver hæveautomat i byen.

Ødsted: Middelfart Sparekasse har valgt at lukke filialen i Ødsted og flytte de tre medarbejdere til Vejle, hvor sparekassen samler filialerne i Vejle, Vinding og Ødsted.

- Vi har i nogle år vidst, at afdelingen i Ødsted havde en udløbsdato. På sigt kan vi ikke rekruttere nye medarbejdere til en afdeling med tre medarbejdere. At vi flytter nu, skyldes muligheden for at få nye lokaler på en god beliggenhed i Vejle, hvor der både er plads til alle medarbejdere fra de tre afdelinger i Vejle-området. Og flere på sigt, forklarer Bjarne Jacobsen, der er Kommunikationschef hos Middelfart Sparekasse.

Det er 21 år siden, at Middelfart Sparekasse åbnede en filial i Ødsted, men fra nytår er det slut.

- Vi er meget taknemmelige for den opbakning, vi har oplevet i Ødsted. Vi har i dag flere kunder, end der er indbyggere i byen, hvilket siger noget om, hvordan byen har bakket os op. Så det er ikke fordi, vi jubler over at flytte fra Ødsted, man kan nærmest sige, at vi smiler med det ene øje og græder med det andet. Men det var en beslutning, der skulle træffes på et tidspunkt, og de ledige lokaler på Toldbodvej er årsagen til, at det skete netop nu, siger han videre.

Annonce

Ikke helt det samme

Bjarne Jacobsen er dog også godt klar over, at det aldrig vil være helt det samme, når noget flytter væk fra byen.

- Vi forsøger at få det til at betyde så lidt som muligt. Alle beholder deres personlige rådgiver, og kort og kontonummer er det samme. Men alt andet lige får kunderne længere, når de skal i sparekassen, det kommer vi ikke uden om. Vi bevarer hæveautomaten i Ødsted, så kunderne fortsat kan hæve danske kroner og euro og indsætte danske kroner. Vi tilbyder også at holde rådgivningsmøder hjemme hos kunderne. Det har vi altid gjort, men måske vil kunderne i højere grad gøre brug af tilbuddet nu, siger han.

Hvad med de kunder, der ikke er så mobile. Hvad skal de gøre?

- Langt de fleste bankforretninger kan i dag klares med hæveautomaten samt net- og mobilbanken. Vi hjælper gerne dem, der har brug for det, godt i gang, og så kommer vi som sagt gerne ud til kunderne i forbindelse med rådgivningsmøder. En af fordelene ved den nye afdelings placering er, at der er gode parkeringsmuligheder, og at den ligger relativt tæt på offentlig transport, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce