Annonce
VEJLE

Nu må de skøjte i Egtved - men ikke i Grejs: Og isen synger svanesang

Sådan skal isen være på en skøjtebane. Selv om et sted ved Egtved tirsdag blev frigivet til færdsel på isen, så gør laget af snesjap det til en blandet fornøjelse, nu hvor temperaturerne får isen til at synge svanesang. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

Vejle: En ny sø er kommet på kommunens kort over mulige skøjtebaner, nemlig ved Aftensang 38 i Egtved. Her er isen 13-15 centimeter tyk.

Det er åbenbart ikke så let at måle istykkelser. Mandag blev en bydam i Grejs frigivet til færdsel på isen, som var over 13 centimeter tyk. Tirsdag er tilladelsen trukket tilbage, fordi isen nu kun er målt til 6-8 centimeter.

Istykkelsen er selvfølgelig ikke halveret fra mandag til tirsdag, hvor der var frostvejr det meste af tiden. Så det må skyldes forskelle i selve søen.

I Peder Breths Parken i Børkop må man også fortsat færdes på isen, der er målt til 13-14 centimeter.

Kongens Kær har istykkelser mellem 12 og 19 centimeter. Stærmosevej 5 i Bredballe har 10-11 centimeter is. Flere steder har mellem 5 og 8 centimeter. Ved Bredballe Byvej 23A er der to centimeter.

To steder angives som "0 cm" - Skyttehushaven og Smededammen i Jelling. Der er dog masser af is sidstnævnte sted. Med snesjap på toppen er det næppe attraktivt at færdes på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce