Annonce
Jelling

Nu mangler kun byrådet: To enorme Jelling-planer er tæt på godkendt

Det er marken over rundkørslen, der skal bære den nye bydel, og endnu længere ude er festivalområdet, som både sikres og udvides med en ny lokalplan. Foto fra 2012: Leif Baun
Annonce

Jelling: Næstsidste skridt på vejen er i denne uge blevet klaret for to af de helt store lokalplaner for Jelling.

Det drejer sig om lokalplan nummer 1269, der dækker festivalområdet og fodboldbanerne, og lokalplan nummer 1235, der dækker Anesminde og det store markområde vest for Kollegievej, hvor der de sidste måneder har været gravet søgespor i forbindelse med arkæologiske forundersøgelser.

Begge lokalplaner er blevet godkendt i Vejle Kommunes økonomiudvalg, og nu mangler byrådet bare at give planerne en endelig vedtagelse.

For festivalområdet gælder det, at der bliver mulighed for at afholde enkelte årlige endagsarrangementer, og at pladsen til camping og parkering udvides. Og selvfølgelig, at man sikrer, at pladsen de kommende mange år må benyttes til den årlige festival.

For Anesminde-området giver lokalplanen mulighed for, at Vejle Kommune og diverse samarbejdspartnere kan gå i gang med udvidelser af Monumentområdet og Kongernes Jelling samt etablere en parkeringsplads. Og desuden bliver marken vest for Kollegievej udlagt til boligformål og rekreative formål.

Næste byrådsmøde er 10. april. Her skal begge lokalplaner ifølge dagsordenen til endelig godkendelse.

Sådan her er Jellings nye bydel langs sydsiden af Herningvej udtænkt i lokalplanen. Længst til venstre et nyt grønt areal ovenfor de nordvestlige boldbaner ved Gormshallen. Længst til højre et lyserødt felt, hvor der kan indrettes blandt andet parkeringspladser til busser og vikingetidsrekonstruktioner. Derimellem er otte felter, B1 til B8, hvor der kan bygges et sted mellem 100 og 170 boliger af forskellig type. Stamvejen, der starter foroven ved Herningvej og snor sig ned til nederste venstre hjørne af det grønne område, skal også fungerer som adgang til festivalpladsen. Kort: Vejle Kommunes Lokalplan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce