Annonce
Vejle

Bjørn overvejer at give op: Corona er ved at indhente Vejles japanske pilgrim

Bjørn Elkjer skriver på Instagram, at han har mødt mange utroligt gæstfrie japanere på sin vandringstur. Her har han taget en selfie med en japansk medvandrer på Shigogu 88. Privatfoto
SAS har aflyst alle fly til og fra Japan, hvor pianist og organist Bjørn Elkjer i disse uger vandrer rundt på øen Shigogu. Vejlenseren vakler mellem at afbryde eller fortsætte sin rejse.

Japan/Vejle: For godt tre uger siden - 5. marts, da organist Bjørn Elkjer rejste til Japan for at gå pilgrimsruten Shigogu 88 - var coronavirus stadig noget, danskerne kun læste om på udlandssiderne.

Japan havde konstateret 200 smittede, mens Danmark og resten af Europa anså epidemien for at være et rent kinesisk og måske et asiatisk problem.

Nu er pandemien eksploderet over hele verden, og forståeligt nok er Bjørn Elkjer bekymret.

Han vakler mellem at blive på øen Shigogu, hvor han ikke er stødt på synlige tegn på corona-smitten, eller afbryde sin planlagte tre måneder lange rejse, inden situationen måske forværres, og alle flyrejser fra Japan aflyses. Foreløbig har SAS indstillet alle flyvninger til og fra Japan.

Annonce

Jeg kom i dag til at tænke på, at jeg også bare kan gennemføre turen som planlagt - alt andet vil jo være helt tosset. Så på forunderlig vis kommer skæbnen måske til at tvinge mig til at gennemføre.

Bjørn Elkjer

Krydser fingre og satser på Qatar Airlines

- I dag har jeg købt en billet hjem til Danmark med afrejse fra Tokyo 12. april, fortalte Bjørn Elkjer sine følgere på Instagram lørdag 28. marts.

Han var nedslået ved udsigten til, at hans tre voksne børn på grund af corona-udrejseforbud ikke - som ellers planlagt - kan komme til Japan og vandre sammen med ham.

Samtidig har han nu to gange oplevet, at japanere ikke tør lukke ham ind til overnatning på deres bed & breakfast, fordi de frygter, at en europæer som ham kan være smittebærer.

Allerede dagen efter, søndag, hvor vi stillede urene frem til sommertid, havde Bjørn Elkjer en ny overvejelse.

- Jeg kom i dag til at tænke på, at jeg også bare kan gennemføre turen som planlagt - alt andet vil jo være helt tosset. Så på forunderlig vis kommer skæbnen måske til at tvinge mig til at gennemføre. Men lad os nu se, indtil videre håber jeg, at Qatar Airways motto holder, nemlig: “We will get you home”, skrev Bjørn Elkjer søndag 29. marts.

Musikke vækker jubel

Foreløbig har Bjørn Elkjers pilgrimsvandring været rig på både oplevelser og kedelige lange strækninger.

Han har gået omkring 500 kilometer og besøgt 36 af rutens 88 templer. Turen foregår, ifølge vejlenseren, ofte på kedelige landeveje og gennem småbyer med ufattelig meget skidt og skrammel hobet op omkring huse og i grøfter.

Til gengæld har Bjørn Elkjer haft mange fantastiske varme og menneskelige møder med japanerne og med de øvrige pilgrimsvandrere, han har mødt på sin vej.

Han har fundet ud af, at musikken er en universel kilde til glæde og sammenhold mellem mennesker.

- Japanerne bliver helt vilde, når de finder ud af, at jeg kan spille. Mange steder, hvor jeg har overnattet, har jeg spillet små koncerter på el-orgler og klaverer i de private hjem. Jeg har oplevet, at en midaldrende japansk kvinde, jeg boede hos, hentede tre af sine naboer, og så gav jeg ellers koncert, og de var meget begejstrede og overdyngede mig med små gaver, har Bjørn Elkjer skrevet i et af sine opslag på Instagram.

Man kan selv følge pianisten og organisten fra Skibet Kirke på instagram-tagget @bjornebasse.

Den 1200 kilometer lange rute rundt på øen Shigogu slynger sig fra tempel til tempel. Her har Bjørn Elkjer fotograferet et af de 36 templer, han foreløbig har besøgt. Privatfoto

- Japanerne serverer store overdådige middage med mange retter. Alt er meget lækkert, og selvom jeg plejer at kunne spise vildt meget, kan jeg slet ikke spise op, fortæller Bjørn Elkjer, som her har fotograferet et måltid hos en af sine værtsfamilier. Privatfoto
Overalt, hvor vejlenseren kommer frem, vækker det jubel, når japanerne finder ud af, at han kan spille. I dette japanske hjem inviterede værtinden sine tre veninder på en lille koncert, og selvfølgelig skulle den store europæiske musiker foreviges på et foto. Privatfoto
Her er Bjørn Elkjers værtinde i lyseblåt fotograferet sammen med de tre andre japanske damer, som overrakte ham flere små gaver, som tak for hans koncert på værtindens el-orgel. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

41 bilister snuppet i færdselskontrol: Havde alt fra mobil i hånden til stoffer i blodet

Vejle

Ingen skibs-viser til folket i år

VB

VB siger farvel til norsk offensiv-spiller

Annonce