Annonce
Jelling

Nu rives historisk hus ned: Rema 1000 gør klar til udvidelse

Nedbrydningsfirmaet P. Olesen har fået til opgave at fjerne Oluf Rings gamle fødehjem for at gøre plads til Rema 1000’s udvidelse. Oluf Ring blev født i 1884 og har skrevet adskillige melodier, hvoraf flere er at finde i Højskolesangbogen. Foto: Mette Mørk
Nedrivningsfirma er gået i gang med at vælte ejendommen i Skovgade 4 for at bane vejen til en længe ventet udvidelse hos Rema 1000.

Jelling: Et af Jellings ældste huse er snart fortid.

Lige nu er nedbrydningssarbejdere ved at fjerne det hvide hus fra grunden i Skovgade 4. Et hus, der er fra 1881 og som var komponisten Oluf Rings fødehjem.

To til tre uger vil det tage, før huset er væk. Derefter kan Rema 1000 endelig komme i gang med den udvidelse, som butikken har ventet længe på.

Under heftig debat – både lokalt blandt borgerne i Jelling og i byrådssalen hos politikerne i Vejle Kommune - blev en ny lokalplan for området vedtaget i august 2018. Og nu – et år senere – begynder der at ske noget.

Hele facaden har snart fået slebet sin maling af. Den indeholder en smule zink og skal derfor sorteres fra. Foto: Mette Mørk

Færdig næste sommer

Når grunden i Skovgade 4 er ryddet, skal en ny parkeringsplads anlægges. Det fortæller Jørgen Modvig, der er teknik- og indretningschef i Rema 1000.

- Vi forventer at blive færdige med parkeringspladsen i november, hvorefter vi holder en lille pause, så butikken har ro til julehandlen. I begyndelsen af 2020 tager vi så fat på udvidelsen af selve butikken, som bliver cirka 160 kvadratmeter større. Det betyder primært, at vi får bedre opbevaringsfaciliteter til blandt andet køl og frost, siger Jørgen Modvig, som regner med, at det hele står klart i maj eller juni 2020.

Supermarkedet udvides mod syd, og indgangen bliver flyttet det nordøstlige til det sydøstlige hjørne. Samtidig kommer vareindleveringen til at foregå mere smooth, idet lastbilerne kan bruge den nye parkeringsplads som en rundkørsel.

Fra mejeri til supermarked

Rema 1000 åbnede i september 2006 på hjørnet mellem Skovgade og Vejlevej.

- Siden da er der sket meget i forhold til, hvordan butikker skal være indrettet. De seneste år har der manglet plads indvendigt, så vi har armene op over, at vi nu kan komme i gang, siger Jørgen Modvig.

På den grund, hvor Rema 1000 ligger, har der gennem tiden blandt andet været et mejeri, et andelsvaskeri og Jelling Kommunikations- og Servicecenter.

Her på grunden bliver der en parkeringsplads til Rema 1000, som også udvider selve butikken. Foto: Mette Mørk
Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce