Annonce
Vejle

Nu sættes ældre-buskortene til salg: 400 kroner for ubegrænset kørsel

"Vejle 65 buskort" er et rabatkort til brug i Sydtrafiks busser. Arkivfoto

For kun 400 kroner om året kan alle, der er 65 år og opefter i Vejle Kommune, køre ubegrænset i bus overalt i kommunen.

Annonce

Vejle: Allerede fra årsskiftet kan Vejles cirka 21.500 borgere, der enten er fyldt 65 år eller fylder 65 år i 2019, hoppe på bybusser, lokale busser og regionale busser og køre ubegrænset rundt i hele kommunen alle ugens syv dage til næsten ingen penge. Nu er kortsalget startet. Ordningen, der i første omgang indføres som et forsøg fra 2019 til 2021, koster den enkelte 400 kroner om året.

Et pendlerkort Egtved-Vejle koster i dag 472,50 kroner om måneden, mens et månedskort for pensionister Give-Vejle koster 595 kroner.

Formanden for seniorudvalget, Kenneth Fredslund Petersen (DF), har store forventninger til tilbuddet. - Det må ikke være transportudgifter, der afholder ældre fra at deltage i aktiviteter. Jeg håber også, at kortet kan hjælpe de mange frivillige, så de nemmere kan komme omkring i kommunen, siger Kenneth Fredslund Petersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Bestil online

Også i ældrerådet er der glæde over det nye buskort. - Det er glædeligt, at bustransport nu bliver billigere for alle ældre i kommunen - uanset bopæl, siger formanden for rådet, Hans Erik Pedersen, ifølge pressemeddelelsen. Kortet hedder "Vejle 65 buskort" og er et rabatkort til brug i Sydtrafiks busser. Du kan ikke betale for andre med kortet, men du kan gratis tage to børn under 12 år med.

Du skal være 65 år eller ældre (gælder alle, der fylder 65 år det år, kortet gælder for), og du skal bo i Vejle Kommune.

Kort til næste år kan bestilles online, men er først gyldigt fra 1. januar 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce