Annonce
Vejle

Nu siger de nu: Arbejdet med 86 boliger og supermarked sættes i gang

I løbet af det kommende år vil dette byggeri rejse sig på hjørnegrunden. Illustration fra lokalplanen
Foreløbig er der kun et hul i jorden på hjørnegrund midt i Vejle - men det ændrer sig i de kommende uger.

Vejle: Sker der ikke snart noget?

Det spørgsmål har mange stillet sig selv og andre, når de har passeret grunden på hjørnet af Flegmade og Boulevarden. Efterhånden er det et halvt år siden, at erhvervsbygningerne forsvandt fra grundens overflade. Siden har området ligget øde hen - blot med et stort hul i midten bag stålhegnet.

Men for at vende tilbage til spørgsmålet - Jo, nu sker der noget. Ifølge direktør Claus Junge fra Filskovvirksomheden Junge Byg, vil lyden af pæleslagning runge fra området indenfor de nærmeste uger:

- Vi skal lige have fundet en ledig pælerammer. Det er lidt op ad bakke i øjeblikket. Men så går vi i igang, siger Claus Junge.

Vanskelig fødsel

Bolig-projektet på hjørnet af Flegmade og Boulevarden lige over for Campus Vejle, har ikke haft nogen let gang på jorden.

Oprindeligt var det boligforeningen AAB, der stod for planerne. Projektet var en del af en større kommunal satsning på flere studieboliger i Vejle. Første bud fra AAB var et byggeri på de grønne arealer ved blokkene i Skolegade, men det blev opgivet og opmærksomheden flyttet til hjørnegrunden ved Boulevarden.

AAB måtte dog opgive at få tilpasset projektet regelsættet for alment byggeri og i stedet tog Junge Byg over. I første omgang blev bygningerne, der de seneste år husede murerlinjen på Syddansk Erhvervskole, revet ned, men siden har grunden ligget øde hen.

Når pælene er i jorden rykker andre håndværkere ind og i løbet af det kommende år rejser de det op til fire etager høje byggeri, der skal rumme 86 mindre lejligheder og et Lidl-supermarked i stueetagen.

Hos Lidl bekræfter kommunikationschef Morten Vesterberg, at den landsdækkende butikskæde er klar til at sætte gang i arbejdet med den tredje butik i Vejle. I forvejen ligger der Lidl-supermarkeder i Vindinggaard Center og Nørremarks Center:

- Vi glæder os meget til at åbne. Præcis hvornår, kan jeg ikke sige, men jeg kan sige at det bliver en butik med et salgsareal på 1.200 kvadratmeter og med mange parkeringspladser lige udenfor døren, siger Morten Vesterberg.

Over butikken skal der så indrettes boliger. Det er godt et år siden, at Vejle Amts Folkeblad kunne fortælle, at Junge Byg havde overtaget projektet fra Boligforeningen AAB. Dengang forventede direktør Claus Junge, at byggeriet kunne gå i gang i løbet af efteråret 2018, men det var lige optimistisk nok.

- Der er forskellige grunde til, at vi ikke har kunnet komme i gang efter nedrivningen. Men nu sker det, siger Claus Junge, der ikke ønsker at uddybe grunden til forsinkelsen.

Mens arbejdet har ligget stille på hjørnegrunden har PFAs store projekt lidt længere inde ad Flegmade allerede på vej op ad jorden. Pælerammerne er forlængst kørt i garage, men inden længe vil de hule drøn igen lyder fra området - denne gang for at sikre fundament til supermarked og boliger.

Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Navne

Idrætsklub hædrer to af de mest holdbare personer: Thorkild Bo løb fra et helt fodboldhold

Alarm 112

Mand truede bekendte med kniv - igen: Politiet går efter at få ham fængslet

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce