Annonce
Billund

Nu skal der bruges kort eller app for at komme på genbrugspladsen

Selvom frivillige genbrugsvejledere bruger meget tid på at vejlede folk, der når de skal aflevere deres affald, bliver der brugt alt for mange ressourcer på at sortere den affald, der bliver afleveret forkert. Arkivfoto: Chresten Bergh
De nye tiltag for kommunens nærgenbrugsstationer er nu aktiveret. Det betyder, at der skal bruges sygesikringskort eller app for at få adgang til pladserne.
Annonce

Sdr. Omme/Filskov/Vorbasse: Der er ikke længere fri adgang for alle og enhver, der ønsker at komme ind på de tre nærgenbrugsstationer i Sdr. Omme, Filskov eller Vorbasse for at komme af med deres genanvendelige affald.

De tre nærgenbrugsstationer er – endnu – aldrig blevet den succes, som kommunen havde sat næsen op efter, og det har ved adskillige lejligheder været nødvendigt at justere på reglerne omkring pladsen. Før jul blev det således besluttet, at der på de tre mindre genbrugspladser skulle indføres åbningstider, der skal følge åbningstiderne på de store genbrugspladser i Billund og Grindsted. Samtidig blev det besluttet, at der skulle sættes bomme op, og at folk, der vil ind på pladserne, skal gøre brug af enten sygesikringskort eller en app.

Det er nu blevet ført ud i livet. Således skal der fremover bruges en sådan app eller sygesikringskort for at få adgang.

Annonce

Indfører åbningstider

Fra begyndelsen havde nærgenbrugsstationerne åbent i alle døgnets 24 timer. Det har dog vist sig uhensigtsmæssigt, da alt for mange ting blev smidt i de forkerte containere, ligesom mange mennesker, der ikke er bosiddende i Billund Kommune og derfor ikke har lov til at bruge de kommunale genbrugspladser, alligevel brugte dem. Det har kommunen ønsket at gøre noget ved.

Enslydende åbningstider

  • Alle genbrugspladser i Billund Kommune - både de to store i Billund og Grindsted samt nærgenbrugsstationerne i Vorbasse, Filskov og Sdr. Omme - har nu enslydende åbningstider.
  • På hverdage har pladserne åbent mellem klokken 7 og 17, mens der om lørdag er adgang mellem klokken 10 og 16.
  • Der skal nu bruges sygesikringskort eller den nye affaldsapp for at få adgang til genbrugspladserne.

- Vi har besluttet at indføre åbningstider på kommunens tre nærgenbrugspladser, så de fremover kan benyttes på hverdage samt om lørdagen, akkurat som vores to store pladser i Billund og Grindsted. Målet er, at tiltaget bidrager positivt til en bedre affaldssortering, gør turen til genbrugspladsen til en bedre oplevelse og i højere grad sikrer, at vi ikke bruger unødige ressourcer på at råde bod på fejlsortering, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune, ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

De frivillige er tilfredse

På nærgenbrugsstationerne har en række lokale frivillige med titlen genbrugsvejleder på udvalgte tidspunkter været til rådighed for at vejlede borgerne i forhold til affaldssortering. Men det har altså ikke været tilstrækkeligt.

- Selvom vi i samarbejde med kommunen har forsøgt at hjælpe til korrekt affaldssortering ved at opsætte skilte og vejlede brugere så godt som muligt, ser vi desværre for ofte, at ting bliver smidt i den forkerte container, og at affald, som ikke kan afleveres her på pladsen, alligevel ender herude, fortæller Poul Erik Andersen, der er en af de frivillige genbrugsvejledere i Sdr. Omme.

De frivillige hilser derfor kommunens nye tiltag velkomne.


Målet er, at tiltaget bidrager positivt til en bedre affaldssortering, gør turen til genbrugspladsen til en bedre oplevelse og i højere grad sikrer, at vi ikke bruger unødige ressourcer på at råde bod på fejlsortering.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce