Annonce
forside

Nu skal der findes hjem til de hjemløse unge

Det er voksenudvalgets ambition, at 60 procent af de unge hjemløse i Vejle skal have en bolig. Arkivfoto:Yilmaz Polat

Tre millioner kroner fra Socialstyrelsen skal bruges til at finde boliger til mindst 60 procent af Vejles hjemløse unge; og her skal de gerne blive.

Vejle: I Vejle Byråd har man talt en del om, at handlinger er vigtigere en strategier og visioner - ikke mindst, når det kommer til Vejle Kommunes hjemløsestrategi.

Derfor er det voksenudvalgets plan, at en pose penge, som Socialstyrelsen har givet tilsagn om, skal udmønte sig i tydelige resultater på hjemløseområdet i de kommende år.

Succeskriterierne lyder på, at 60 procent af de hjemløse borgere i alderen 18 til 29 år, som bliver en del af indsatsen, skal flytte i egen bolig. Og 90 procent af dem skal efterfølgende fastholdes i boligen.

Til formålet har Socialstyrelsen givet godt tre millioner kroner.

- Vi glæder os meget over, at vi har fået de penge. Det binder os op på hjemløsestrategien, for nu har vi fået økonomi til at arbejde med, siger Gitte Frederiksen (V), der er formand for voksenudvalget.

Annonce

Vi glæder os meget over, at vi har fået de penge. Det binder os op på hjemløsestrategien, for nu har vi fået økonomi til at arbejde med.

Gitte Frederiksen (V), formand for voksenudvalget

Måske mere personale

Hun understreger, at de unge hjemløse altid har været højt prioriteret, men at pengene fra Socialstyrelsen kan være med til at yde en endnu mere målrettet indsats i forhold til at finde en bolig til de unge og støtte dem til at blive boende.

- Nogle af de unge har jo desværre svært ved at magte at være i en bolig, derfor skal de have støtte ved siden af til at klare hverdagen.

Det er endnu ikke fastlagt, præcis hvordan de godt tre millioner kroner skal bruges.

Gitte Frederiksen fortæller, at man lige nu undersøger, om der er behov for flere hænder til den støtte, som de unge har brug for.

- Vi kigger på, om der er behov for mere eller anderledes personale. Det har vi endnu ikke taget stilling til.

Minihjem er en mulighed

Samtidig er voksenudvalget også bevidst om, at billige boliger til de unge hjemløse ikke ligefrem hænder på træerne i Vejle Kommune.

Det er derfor også en del af mulighederne i forhold til, hvordan nogle af støttekronerne skal bruges.

- Vi kigger på muligheden for andre og billigere boligformer, siger Gitte Frederiksen.

Hun vil ikke bruge ordet skurvogne i den sammenhæng, men nævner alternative, billige boliger i form af eksempelvis minihjem.

- Nogle fleksible boliger, som man kan have i periode, og som kan fjernes igen, uddyber formanden for voksenudvalget.

Her har man samtidig også kontakt til byens boligforeninger, som skal være med til at anvise billige boliger til de unge.

Håber på succes

I forhold til de succeskriterier, som voksenudvalget har opstillet, siger Gitte Frederiksen.

- Vi tror på det. Men nu må vi se og håbe på, at det lykkes så langt som overhovedet muligt. Ungdomshjemløshed er noget af det værste, for det er bundet op på så mange andre ting, som for eksempel misbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Sport

Dommere i styrkeløft

Annonce