Annonce
Kultur

Nu skal der handling bag ordene: Idrætshal vil udvide for 13 mio. kr.

Mon det bliver denne gang, at Gormshallen får bygget hal nummer tre? Arkivfoto: Mette Mørk
Et nyt motorik- og springcenter, større fitnesslokale og bedre ankomstområde er på ønskelisten i Gormshallen. Budgettet er 13 millioner kroner.

Jelling: At Gormshallen lancerer nye planer om en udvidelse, lyder som en historie, vi har hørt før.

Og ja, det har vi. Siden 2012 er der i flere omgange blevet præsenteret forskellige idéer til, hvordan hallen kan bygge flere og bedre faciliteter til brugerne. Men intet er sket.

Nu er Gormshallen igen klar med nye byggeplaner, og denne gang skal der handling bag ordene. Det siger John Tamberg, næsformand i Gormshallens bestyrelse.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der har været snak om halbyggeri i mange år. Men vi kan ikke se os selv i øjnene, hvis vi bliver ved med at nøjes med at snakke om det, så vi er nået der til, at nu skal der for alvor gøres noget, lyder det fra John Tamberg.

Annonce

Gormshallen vil være større

Siden Gormshallen fik bygget en ekstra hal og mellembygning for 19,9 mio. kr. i 2005, har der været et stigende behov for flere faciliteter. Idéer har der været nok af, viser en gennemgang:

  • 2012: Planer offentliggøres om at bygge en tredje hal, glastilbygning ved indgangen med større caférum og konferencelokaler samt overnatningsmulighed i form af 20 værelser på vandrehjemsniveau. Pris: 21 mio. kr.
  • 2016: Nyt projekt barberer udvidelsesplaner ned fra 21 til 6 mio. kr. for blot at lave en mindre udvidelse af Gormshallen.
  • 2017: Bestyrelsen ønsker, at Gormshallen udvides i to faser: Første fase til 9,1 mio. kr. bestående af en ombygning og udvidelse af mellembygningen mellem de to nuværende haller. Anden fase er en tredje hal til 19,9 mio. kr.
  • 2019: For 13 mio. kr. er det nu målet at bygge en tredje hal med springfaciliteter samt etablere et nyt fitnesslokale og forbedre indgangspartiet.

Ny hal kan fastholde de unge

Ifølge John Tamberg er det største ønske at bygge en ny hal med motorik- og springfaciliteter. Det skyldes blandt andet, at gymnastikafdelingen i Jelling FS oplever, at unge gymnaster søger væk efter 10. klasse til fordel for andre foreninger med mere moderne og tidssvarende springfaciliteter.

- Gymnastikforeningen er den tredjestørste i Vejle Kommune. Her i Jelling kan vi kun tilbyde en almindelig hal, men vi kan desværre ikke tilbyde dem springfaciliteter, som de to største foreninger (Vejle GF og Øster Starup-Vester Nebel IF , red.) i kommunen kan. Det betyder, at vi har svært ved at fastholde de unge gymnaster i alderen 14 til 20 år, siger John Tamberg.

Han erkender, at Jelling ligger højt i Vejle Kommune, hvis man alene kigger på antallet af hal-kvadratmeter. Men det handler om mere end det, mener han.

- Vi ved, at nogle vil kigge på de kolde facts og se, at der i forvejen er mange hal-kvadratmeter i Jelling. Men vi mener, det er vigtigst at kigge på, hvilke faciliteter der er til rådighed. Hvis vi nøjes med en udbygning til hal 2, vil det stadig optage hele hallen, når der er gymnastik. Bygger vi stedet en ny hal, er der mulighed for flere aktiviteter på en gang i Gormshallen, forklarer næstformanden.

Fitness skal også have et løft

I samarbejde med Jelling FS har Gormshallen derfor sendt en ansøgning til Vejle Kommune om tilskud til projektet. I ansøgningen er der også et ønske om at etablere et fitness- og bevægelseslokale samt lave en forbedring af ankomstområdet i Gormshallen.

- Vi ved, at fitnessafdeling er gearet til at kunne rumme mange flere medlemmer og hold, men det eksisterende fitnesslokale har med tiden vist sig at være for lille på grund af øget aktivitet, flere medlemmer og flere fitnessmaskiner, står der i ansøgningen.

- Det er et ønske fra mange af de daglige brugere, at ankomstområdet gøres større og mere imødekommende for at fremme social samvær efter idrætsudøvelse, står der endvidere.

John Tamberg indrømmer dog, at sidstnævnte ikke er halbestyrelsens førsteprioritet.

- I første omgang handler det om at skabe aktiviteter for hallens brugere. Selvfølgelig kunne det være fedt at have et godt sted at drikke kaffe, men det får vi ingen aktiviteter ud af, siger han.

Det har længe været et ønske at forbedre ankomstområdet i Gormshallen. Ønsket eksisterer stadig, men det er ikke øverst på listen. Arkivfoto: Mette Mørk

Hvor kommer pengene fra?

Og det er ikke små penge, det drejer sig om. Fra Vejle Kommune håber man at få 7,2 millioner kroner, hvilket er lidt over halvdelen af det samlede budget på 13 millioner kroner.

De resterende midler skal komme fra blandt andre Den Jyske Sparekasse, Jelling Musikfestival, lokale virksomheder og en privat indsamling. Også Gormshallen og Jelling FS spytter penge i projektet.

- Vi venter spændt på tilbagemeldingen fra kommunen, og så er det ellers op til de enkelte instanser, hvor meget smør vi kan få lov at putte på brødet, lyder det fra John Tamberg.

Annette Skov Poulsen har snart været centerleder for Gormshallen i et år. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Erhverv

Hundredvis af jakker i ny pop op-butik

Annonce